Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Kotlety z kartofli
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Margot" data-source="post: 944369" data-attributes="member: 592"><p>[ATTACH=full]49492[/ATTACH]</p><p></p><p><strong>Kotlety z kartofli</strong></p><p></p><p>Przepis z książki ,, Kuchnia rosyjska- encyklopedia kulinarna&#8221;</p><p></p><p>[ATTACH=full]49493[/ATTACH]</p><p></p><p><em>1kg kartofli(ja tyle miałam już ugotowanych)</em></p><p><em>2-3 łyżki maki (dałam krupczatkę )</em></p><p><em>3 jajka( dałam jako i 2 żółtka)</em></p><p><em>1 cebula(dałam średniej wielkości czerwoną )</em></p><p><em>2 łyżki masła ( nie dałam bo zapomniałam)</em></p><p><em>Sól , pieprz </em></p><p><em>Pęczek koperku siekanego ( dałam domowy mrożony)</em></p><p><em>Bułka tarta do panierowania</em></p><p></p><p>Kartofle obrać, umyć i ugotować, najlepiej na parze. Ostudzić i zmielić lub utłuc jeszcze ciepłe i wystudzić .Cebule obrać , drobno posiekać( ja posypałam ja odrobiną soli i tak lekko zgniotłam)</p><p>Dodać wszystkie składniki do masy ziemniaczanej , wymieszać i formować kotlety , obtoczyć w bułce tartej i smażyć na dość silnie rozgrzanym tłuszczu. Podać posypane koperkiem i sosem grzybowym</p><p></p><p>p.s my zjedliśmy je z kasza i, surówka i sosem pieczarkowym , pycha</p><p>[ATTACH=full]49494[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Margot, post: 944369, member: 592"] [ATTACH=full]49492[/ATTACH] [B]Kotlety z kartofli[/B] Przepis z książki ,, Kuchnia rosyjska- encyklopedia kulinarna” [ATTACH=full]49493[/ATTACH] [I]1kg kartofli(ja tyle miałam już ugotowanych) 2-3 łyżki maki (dałam krupczatkę ) 3 jajka( dałam jako i 2 żółtka) 1 cebula(dałam średniej wielkości czerwoną ) 2 łyżki masła ( nie dałam bo zapomniałam) Sól , pieprz Pęczek koperku siekanego ( dałam domowy mrożony) Bułka tarta do panierowania[/I] Kartofle obrać, umyć i ugotować, najlepiej na parze. Ostudzić i zmielić lub utłuc jeszcze ciepłe i wystudzić .Cebule obrać , drobno posiekać( ja posypałam ja odrobiną soli i tak lekko zgniotłam) Dodać wszystkie składniki do masy ziemniaczanej , wymieszać i formować kotlety , obtoczyć w bułce tartej i smażyć na dość silnie rozgrzanym tłuszczu. Podać posypane koperkiem i sosem grzybowym p.s my zjedliśmy je z kasza i, surówka i sosem pieczarkowym , pycha [ATTACH=full]49494[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Kotlety z kartofli
Top
Bottom