Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kotlety z kurczaka z fasolką w sosie pomidorowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1436942" data-attributes="member: 2721"><p>Wiele razy pisałam o przepisach bardzo szybkich, kiedy mamy za mało czasu lub siły, by przygotować coś bardziej skomplikowanego. Ten przepis z pewnością plasuje się w człówce rekordzistów szybkości. Dodam jednak, że oprócz tego warto przygotować takiego kurczaka, bo jest naprawdę smaczy. Po raz kolejny wracam zatem do twierdzenia, że kombinacja dwóch naprawdę prostych składników potrafi dać zaskakująco dobre połączenie. Może nie jest ambitnie, ale czasem są w życiu takie momenty, kiedy ambicja siłą rzeczy ustępuje wygodzie - wówczas warto skorzystać z tego pomysłu. Od czasu do czasu można i tak. Inspiracją na to danie jest przepis <a href="http://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/04/sznycle-w-fasoli.html" target="_blank">Buni </a>- ja zdecydowałam jednak, że moich kotletów nie będę panierować. Jeśli wolicie panierowane, naturalnie można to zrobić.</p><p></p><p>[ATTACH=full]82842[/ATTACH]</p><p></p><p>2 filety z piersi kurczaka</p><p>1 puszka białej fasoli w sosie pomidorowym, 400g (baked beans)</p><p>1/2 łyżeczki tymianku</p><p>sól, czarny pieprz i ew. pieprz cayenne do smaku</p><p></p><p>olej do smażenia</p><p></p><p>Filety lekko rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Usmażyć z obu stron na złoto na niewielkiej ilości oleju. Nadmiar oleju zlac z patelni. Na patelnię dodać fasolę z puszki wraz z sosem. Doprawić tymiankiem oraz ew. solą, pieprzem i cayenne do smaku (lubię, gdy sos jest lekko pikantny). Podgrzewać całość razem ok. 5 minut, mieszając, aż sos się zagotuje a fasola zmięknie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1436942, member: 2721"] Wiele razy pisałam o przepisach bardzo szybkich, kiedy mamy za mało czasu lub siły, by przygotować coś bardziej skomplikowanego. Ten przepis z pewnością plasuje się w człówce rekordzistów szybkości. Dodam jednak, że oprócz tego warto przygotować takiego kurczaka, bo jest naprawdę smaczy. Po raz kolejny wracam zatem do twierdzenia, że kombinacja dwóch naprawdę prostych składników potrafi dać zaskakująco dobre połączenie. Może nie jest ambitnie, ale czasem są w życiu takie momenty, kiedy ambicja siłą rzeczy ustępuje wygodzie - wówczas warto skorzystać z tego pomysłu. Od czasu do czasu można i tak. Inspiracją na to danie jest przepis [URL="http://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/04/sznycle-w-fasoli.html"]Buni [/URL]- ja zdecydowałam jednak, że moich kotletów nie będę panierować. Jeśli wolicie panierowane, naturalnie można to zrobić. [ATTACH=full]82842[/ATTACH] 2 filety z piersi kurczaka 1 puszka białej fasoli w sosie pomidorowym, 400g (baked beans) 1/2 łyżeczki tymianku sól, czarny pieprz i ew. pieprz cayenne do smaku olej do smażenia Filety lekko rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Usmażyć z obu stron na złoto na niewielkiej ilości oleju. Nadmiar oleju zlac z patelni. Na patelnię dodać fasolę z puszki wraz z sosem. Doprawić tymiankiem oraz ew. solą, pieprzem i cayenne do smaku (lubię, gdy sos jest lekko pikantny). Podgrzewać całość razem ok. 5 minut, mieszając, aż sos się zagotuje a fasola zmięknie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kotlety z kurczaka z fasolką w sosie pomidorowym
Top
Bottom