- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
przepis gazetowy (moje gotowanie?? NIE PAMIETAM)
2 zabki czosnku i 2 cebule posiekać i obsmazyc na 7 łyzkach oliwy, dodac 2 łyzeczki chilli 1 lyzke zmielonego kminku
zeszklic
wlac 200 ml wrzatku i wsypac 250 g kuskusu.
odstawic na 15 min.
wbic 4 jajka
smazyc
ALE:
moja wariacja:
czosnek i cebula bez zmian.. natomiast zamiast chilli dodałam 1 łyzeczke pieprzu kajenskiego, kminku nie dałam bo nie lubimy, starałam skórke z 1 cytryny i wsypałam 1 - 2 łyzeczki kurkumy,sol, pieprz itp
PANIEROWAŁAM w bułce tartej
Warto do takich kotletóew zrobic jakis sos, bo są dosc suche.
ja zrobiłam po prostu pomidorowy na ostro
w przepisie jest jogurt z cytryną.
2 zabki czosnku i 2 cebule posiekać i obsmazyc na 7 łyzkach oliwy, dodac 2 łyzeczki chilli 1 lyzke zmielonego kminku
zeszklic
wlac 200 ml wrzatku i wsypac 250 g kuskusu.
odstawic na 15 min.
wbic 4 jajka
smazyc
ALE:
moja wariacja:
czosnek i cebula bez zmian.. natomiast zamiast chilli dodałam 1 łyzeczke pieprzu kajenskiego, kminku nie dałam bo nie lubimy, starałam skórke z 1 cytryny i wsypałam 1 - 2 łyzeczki kurkumy,sol, pieprz itp
PANIEROWAŁAM w bułce tartej
Warto do takich kotletóew zrobic jakis sos, bo są dosc suche.
ja zrobiłam po prostu pomidorowy na ostro
w przepisie jest jogurt z cytryną.