- Lip 24, 2008
- 333
- 0
- 0
30 dag płatków owsianych1,5 szklanki mleka1 szklanka wody
2 jajka8 dag margaryny4-5 dag bułki tartej8 dag cebuli
Płatki owsiane wsypać do gotującej wody z mlekiem, gotować na wolnym ogniu do czasu uzyskania gęstej masy, ciągle mieszając. Cebulę zrumienić na tłuszczu. Do ostudzonej masy dodać jajka, zrumienioną cebulę i sól do smaku. Całość wymieszać, formować w tartej bułce nieduże kotleciki i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
2 jajka8 dag margaryny4-5 dag bułki tartej8 dag cebuli
Płatki owsiane wsypać do gotującej wody z mlekiem, gotować na wolnym ogniu do czasu uzyskania gęstej masy, ciągle mieszając. Cebulę zrumienić na tłuszczu. Do ostudzonej masy dodać jajka, zrumienioną cebulę i sól do smaku. Całość wymieszać, formować w tartej bułce nieduże kotleciki i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
