Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Kotlety z ryby i kaszy jaglanej
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Aniutka" data-source="post: 1604772" data-attributes="member: 9091"><p>Oryginalny przepis na to danie zawiera troche elementow kontrowersyjnych dla trzylatki, wiec zmienilam przepis zebysmy mogli jesc wszyscy razem. Najpierw wiec podam moja wersje (czyli kotlety), a nizej dopisze wersje oryginalna (kibbeh)</p><p></p><p>Kotlety rybne z kasza jaglana:</p><p>- 1 szkl. kaszy jaglanej</p><p>- 450 g filetow z ryby (np. tilapia, fladra itp.)</p><p>- pol cebuli</p><p>- natka kolendry lub pietruszki</p><p>- sol, pieprz, kurkuma (1-2 lyzeczki)</p><p>- olej do smazenia</p><p></p><p>Kasze ugotowac. Nastepnie zblendowac (ale nie na papke) surowa rybe, kasze i reszte skladnikow. Z masy formowac kotleciki, obtaczac lekko w mace i smazyc na oleju.</p><p></p><p>Kibbeh:</p><p>- 1 szkl kaszy bulgur</p><p>- 1 cebula posiekana</p><p>- 450 g filetow z ryby</p><p>- kurkuma, sol, pieprz</p><p>- zielenina (jak wyzej)</p><p>Na nadzienie:</p><p>- oliwa z oliwe</p><p>- 2 cebule posiekane drobno</p><p>- skorka otarta z polowy pomaranczy</p><p>- 1 lyzeczka cynamonu</p><p>- sol i pieprz</p><p></p><p>Przygotowanie nadzienia: rozgrzac oliwe na patelni, dodac cebule i smazyc do lekkiego zezlocenia. Dodac cynamon, skorke z pomaranczy, sol i pieprz</p><p></p><p>Kibbeh: Bulgur zalac wrzaca woda i odstawic na 10 min pod przykryciem. Nastepnie odsaczyc bulgur z nadmiaru wody, przelozyc do blendera i zblendowac z ryba, cebula, zielenina i przyprawami. Wilgotnymi rekami formowac owalne kotleciki. Zrobic wglebienie w kazdym kotleciku, napelnic niewielka iloscia nadzienia i &quot;zamknac&quot; kotlet. Gotowe nadziane kotlety lekko obtoczyc w mace i smazyc do zezlocenia na oleju. Podawac z cytryna.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Aniutka, post: 1604772, member: 9091"] Oryginalny przepis na to danie zawiera troche elementow kontrowersyjnych dla trzylatki, wiec zmienilam przepis zebysmy mogli jesc wszyscy razem. Najpierw wiec podam moja wersje (czyli kotlety), a nizej dopisze wersje oryginalna (kibbeh) Kotlety rybne z kasza jaglana: - 1 szkl. kaszy jaglanej - 450 g filetow z ryby (np. tilapia, fladra itp.) - pol cebuli - natka kolendry lub pietruszki - sol, pieprz, kurkuma (1-2 lyzeczki) - olej do smazenia Kasze ugotowac. Nastepnie zblendowac (ale nie na papke) surowa rybe, kasze i reszte skladnikow. Z masy formowac kotleciki, obtaczac lekko w mace i smazyc na oleju. Kibbeh: - 1 szkl kaszy bulgur - 1 cebula posiekana - 450 g filetow z ryby - kurkuma, sol, pieprz - zielenina (jak wyzej) Na nadzienie: - oliwa z oliwe - 2 cebule posiekane drobno - skorka otarta z polowy pomaranczy - 1 lyzeczka cynamonu - sol i pieprz Przygotowanie nadzienia: rozgrzac oliwe na patelni, dodac cebule i smazyc do lekkiego zezlocenia. Dodac cynamon, skorke z pomaranczy, sol i pieprz Kibbeh: Bulgur zalac wrzaca woda i odstawic na 10 min pod przykryciem. Nastepnie odsaczyc bulgur z nadmiaru wody, przelozyc do blendera i zblendowac z ryba, cebula, zielenina i przyprawami. Wilgotnymi rekami formowac owalne kotleciki. Zrobic wglebienie w kazdym kotleciku, napelnic niewielka iloscia nadzienia i "zamknac" kotlet. Gotowe nadziane kotlety lekko obtoczyc w mace i smazyc do zezlocenia na oleju. Podawac z cytryna. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Kotlety z ryby i kaszy jaglanej
Top
Bottom