Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Kotlety zbożowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Pysia" data-source="post: 600211" data-attributes="member: 653"><p>Przepyszne pikantne kotlety bezmięsne z kaszy gryczanej. </p><p></p><p>250gr kaszy gryczanej</p><p>1 l bulionu warzywnego</p><p>150gr płatków jęczmiennych</p><p>sól</p><p>pieprz</p><p>2 łyżeczki słodkiej papryki</p><p>gałka muszkatołowa</p><p>1 cebula</p><p>3 ząbki czosnku</p><p>pęczek szczypiorku i natki pietruszki</p><p>2 jajka</p><p></p><p>Kaszę gotować na bulionie 40 minut. 10 minut przed końcem gotowania dodać płatki jęczmienne. Pokrojoną w drobną kostkę cebulę zeszklić na łyżce oleju , dodać posiekany czosnek, wymieszać z kaszą. Do kaszy dodać przyprawy oraz zioła, doprawić do smaku. Ostudzić , dodać jajka, wymieszać. Formować kotlety i smażyć na oleju. Polecam z dodatkiem marchewki z groszkiem lub surówki i sosu np. grzybowego lub z tzazikami. </p><p>Przepis pochodzi ze starego numeru Sól i pieprz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Pysia, post: 600211, member: 653"] Przepyszne pikantne kotlety bezmięsne z kaszy gryczanej. 250gr kaszy gryczanej 1 l bulionu warzywnego 150gr płatków jęczmiennych sól pieprz 2 łyżeczki słodkiej papryki gałka muszkatołowa 1 cebula 3 ząbki czosnku pęczek szczypiorku i natki pietruszki 2 jajka Kaszę gotować na bulionie 40 minut. 10 minut przed końcem gotowania dodać płatki jęczmienne. Pokrojoną w drobną kostkę cebulę zeszklić na łyżce oleju , dodać posiekany czosnek, wymieszać z kaszą. Do kaszy dodać przyprawy oraz zioła, doprawić do smaku. Ostudzić , dodać jajka, wymieszać. Formować kotlety i smażyć na oleju. Polecam z dodatkiem marchewki z groszkiem lub surówki i sosu np. grzybowego lub z tzazikami. Przepis pochodzi ze starego numeru Sól i pieprz. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Kotlety zbożowe
Top
Bottom