Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Kourabiedes
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1759370" data-attributes="member: 1024"><p>Nie ma bez nich świąt:</p><p>[ATTACH]116133[/ATTACH]</p><p>Zazwyczaj dla chrupkości oprócz mielonych dodaję zwykłe drobno posiekane migdały, a w tym roku kupiłam prażone. Faktycznie pachną bardziej intensywnie. Zamiast wody z kwiatów pomarańczy dałam jak zwykle dwie łyżeczki amaretto. Chyba upiekę jeszcze jedną porcję, bo będzie ich za mało do podziału. Przyznam się Wam przy okazji, że nie czekam, aż wyjęte z lodówki masło zmięknie, tylko od razu ścieram je na tarce zanurzając co chwila w mące jak każde kruche i od razu mieszam z pozostałymi składnikami. Ciasto ma wtedy imo bardziej zwartą konsystencję, lepszą do wałkowania czy krojenia ciasteczek, robota idzie piorunem, a do tego nie trzeba myć miksera.</p><p>EDIT:</p><p>Upiekłam:</p><p>[ATTACH]116134[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1759370, member: 1024"] Nie ma bez nich świąt: [ATTACH alt="IMG_20251221_083429.jpg"]116133[/ATTACH] Zazwyczaj dla chrupkości oprócz mielonych dodaję zwykłe drobno posiekane migdały, a w tym roku kupiłam prażone. Faktycznie pachną bardziej intensywnie. Zamiast wody z kwiatów pomarańczy dałam jak zwykle dwie łyżeczki amaretto. Chyba upiekę jeszcze jedną porcję, bo będzie ich za mało do podziału. Przyznam się Wam przy okazji, że nie czekam, aż wyjęte z lodówki masło zmięknie, tylko od razu ścieram je na tarce zanurzając co chwila w mące jak każde kruche i od razu mieszam z pozostałymi składnikami. Ciasto ma wtedy imo bardziej zwartą konsystencję, lepszą do wałkowania czy krojenia ciasteczek, robota idzie piorunem, a do tego nie trzeba myć miksera. EDIT: Upiekłam: [ATTACH]116134[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Kourabiedes
Top
Bottom