Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Krajanka cytrynowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1380693" data-attributes="member: 1024"><p>Zrobiłam jak zwykle z podwójnej porcji w dużej blasze z wyposażenia piekarnika, tradycyjnie z mniejszą ilością cukru. Może dlatego świetnie mi się wałkowało na cienkie placki, bo cukier jednak rozrzedza ciasto i sprawia, że jest bardziej lepkie.</p><p>Ku pamięci wpisuję proporcje:</p><p><span style="font-size: 26px">Ciasto:</span></p><p><span style="font-size: 26px">500 g mąki</span></p><p><span style="font-size: 26px">100 g cukru</span></p><p><span style="font-size: 26px">250 g margaryny Kasi</span></p><p><span style="font-size: 26px">2 łyżeczki proszku do pieczenia</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 cukier waniliowy</span></p><p><span style="font-size: 26px">2 jajka</span></p><p><span style="font-size: 26px">Masa:</span></p><p><span style="font-size: 26px">200 g cukru</span></p><p><span style="font-size: 26px">250 g mielonych migdałów</span></p><p><span style="font-size: 26px">sok i skórka z 2 cytryn</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1380693, member: 1024"] Zrobiłam jak zwykle z podwójnej porcji w dużej blasze z wyposażenia piekarnika, tradycyjnie z mniejszą ilością cukru. Może dlatego świetnie mi się wałkowało na cienkie placki, bo cukier jednak rozrzedza ciasto i sprawia, że jest bardziej lepkie. Ku pamięci wpisuję proporcje: [SIZE=7]Ciasto: 500 g mąki 100 g cukru 250 g margaryny Kasi 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 2 jajka Masa: 200 g cukru 250 g mielonych migdałów sok i skórka z 2 cytryn[/SIZE] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Krajanka cytrynowa
Top
Bottom