- Wrz 24, 2005
- 3,577
- 0
- 0
Przepis pochodzi z książki dla wegetarian "Ubrać duszę" autorstwa Słomy i Trymbulaka.
Krakersy cytrynowe
-25 dag maki
-1/2 kostki masła
-1-2 łyżki śmietany
-szczypta soli
-skórka otarta z jednej cytryny na tarce o małych oczkach
Mąkę mieszamy z solą i zagniatamy z masłem. Do uzyskanej masy dodajemy w miarę potrzeby 1-2 łyżki śmietany do uzyskania jednolitej konsystencji ciasta. Masę rozwałkowujemy na placek o gróbości 3-5 mm i kroimy na kawałki o dowolnym kształcie. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopnii około 15 minut.
Krakersy cytrynowe
-25 dag maki
-1/2 kostki masła
-1-2 łyżki śmietany
-szczypta soli
-skórka otarta z jednej cytryny na tarce o małych oczkach
Mąkę mieszamy z solą i zagniatamy z masłem. Do uzyskanej masy dodajemy w miarę potrzeby 1-2 łyżki śmietany do uzyskania jednolitej konsystencji ciasta. Masę rozwałkowujemy na placek o gróbości 3-5 mm i kroimy na kawałki o dowolnym kształcie. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopnii około 15 minut.
