Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Krążki cebulki w cieście*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="alice" data-source="post: 323617" data-attributes="member: 17"><p>25 dag cebuli </p><p>10 dag mąki </p><p>1/2 szkl. mleka </p><p>1 jajko </p><p>1/4 łyżeczki proszku </p><p>sól, papryka słodka i ostra, vegeta </p><p>olej </p><p> </p><p>Cebulę pokroić w krążki. Najlepiej w tzw. pierścionki. Obsypać ją lekko vegetą (jak ktoś nie lubi - lekko solą) i papryką. </p><p>Zmiksować: mąkę z proszkiem , jajko, mleko, sól do smaku. Ewentualnie do ciasta dodać także trochę papryki (jednej i drugiej - dla koloru). </p><p> </p><p>Na patelni szerokiej rozgrzać olej - tak z 2-2,5 cm. Krążki cebulki maczać w cieście i smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu z obydwu stron na złoty kolor. </p><p> </p><p>Pyszne na ciepło i zimno do piwa zamiast chipsów.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="alice, post: 323617, member: 17"] 25 dag cebuli 10 dag mąki 1/2 szkl. mleka 1 jajko 1/4 łyżeczki proszku sól, papryka słodka i ostra, vegeta olej Cebulę pokroić w krążki. Najlepiej w tzw. pierścionki. Obsypać ją lekko vegetą (jak ktoś nie lubi - lekko solą) i papryką. Zmiksować: mąkę z proszkiem , jajko, mleko, sól do smaku. Ewentualnie do ciasta dodać także trochę papryki (jednej i drugiej - dla koloru). Na patelni szerokiej rozgrzać olej - tak z 2-2,5 cm. Krążki cebulki maczać w cieście i smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu z obydwu stron na złoty kolor. Pyszne na ciepło i zimno do piwa zamiast chipsów. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Krążki cebulki w cieście*
Top
Bottom