Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Krem bawarski
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 958177" data-attributes="member: 2721"><p>Przepis na ten pyszny, puszysty deser pochodzi z książki &quot;Podróże kulinarne. Kuchnia niemiecka&quot;.</p><p></p><p>[ATTACH=full]51069[/ATTACH]</p><p></p><p>250 ml śmietany tortowej 36%</p><p>100 ml mleka</p><p>50 g cukru</p><p>3 żółtka</p><p>4 łyżeczki żelatyny</p><p></p><p>konfitura lub sos owocowy</p><p></p><p>Żółtka utrzeć z cukrem. Mleko zagotować. W gorącym mleku rozpuścić dokładnie żelatynę. Przestudzone mleko z żelatyną powoli wlewa do żółtek, mieszając.</p><p></p><p>Śmietaną ubić na sztywno. Delikatnie mieszając, dodać bitą śmietanę do kremu z żółtek.</p><p></p><p>Przełożyć krem do pucharków i odstawić do lodówki do stężenia.</p><p></p><p>Podawać z konfitura lub sosem owocowym.</p><p></p><p>Z tej ilości wychodzi 4-6 porcji.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 958177, member: 2721"] Przepis na ten pyszny, puszysty deser pochodzi z książki "Podróże kulinarne. Kuchnia niemiecka". [ATTACH=full]51069[/ATTACH] 250 ml śmietany tortowej 36% 100 ml mleka 50 g cukru 3 żółtka 4 łyżeczki żelatyny konfitura lub sos owocowy Żółtka utrzeć z cukrem. Mleko zagotować. W gorącym mleku rozpuścić dokładnie żelatynę. Przestudzone mleko z żelatyną powoli wlewa do żółtek, mieszając. Śmietaną ubić na sztywno. Delikatnie mieszając, dodać bitą śmietanę do kremu z żółtek. Przełożyć krem do pucharków i odstawić do lodówki do stężenia. Podawać z konfitura lub sosem owocowym. Z tej ilości wychodzi 4-6 porcji. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Krem bawarski
Top
Bottom