Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
krem brulee Neli Rubinstein
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="dziunia" data-source="post: 105023" data-attributes="member: 151"><p>Znów ta sama książka co wyżej.Tym razem smak pewnie gorzkawy biorąc pod uwage te gencjanę i grejpfruty.</p><p>Autor Alain Burnel z Francji</p><p></p><p>Creme brulee z likieru Suze(gencjanowy)i grejpfrutów</p><p></p><p>Czas przygotowania:20 minut</p><p>Czas gotowania:1 godzina</p><p>Stopnień trudności:2 pkt</p><p></p><p>8 żóltek</p><p>150 g brązowego cukru</p><p>szczypta soli</p><p>2 łyżki ekstraktu waniliowego</p><p>1 l śmietany</p><p>100 ml Suze</p><p>8 różowych grejpfrutów</p><p>kilka listków mięty</p><p></p><p>Połaczyć se soba w misce żółtka,cukier,sól i ekstrakt waniliowy.Do mieszanki wlac wcześniej zagotowaną śmietanę.Dobrze wymieszać i przelac przez sito.Dodać likier i mieszać do powstania piany,a następnie przelac do 4 żaroodpornych foremek i piec 1 godzinę w temp. 90 stopni C.Pozostawić do wystudzenia.Posypać brązowym cukrem i skarmelizowac go pod grillem.Następnie ułozyć kawałki grejpfruta z którego usunąć wcześniej białą skórkę.Dekorować listkami mięty.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dziunia, post: 105023, member: 151"] Znów ta sama książka co wyżej.Tym razem smak pewnie gorzkawy biorąc pod uwage te gencjanę i grejpfruty. Autor Alain Burnel z Francji Creme brulee z likieru Suze(gencjanowy)i grejpfrutów Czas przygotowania:20 minut Czas gotowania:1 godzina Stopnień trudności:2 pkt 8 żóltek 150 g brązowego cukru szczypta soli 2 łyżki ekstraktu waniliowego 1 l śmietany 100 ml Suze 8 różowych grejpfrutów kilka listków mięty Połaczyć se soba w misce żółtka,cukier,sól i ekstrakt waniliowy.Do mieszanki wlac wcześniej zagotowaną śmietanę.Dobrze wymieszać i przelac przez sito.Dodać likier i mieszać do powstania piany,a następnie przelac do 4 żaroodpornych foremek i piec 1 godzinę w temp. 90 stopni C.Pozostawić do wystudzenia.Posypać brązowym cukrem i skarmelizowac go pod grillem.Następnie ułozyć kawałki grejpfruta z którego usunąć wcześniej białą skórkę.Dekorować listkami mięty. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
krem brulee Neli Rubinstein
Top
Bottom