Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Krem brzoskwiniowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 747378" data-attributes="member: 10341"><p><span style="font-size: 26px">Żródło miesięcznik &quot;Ty i Ja&quot; z lat 70. Opracowanie kulinarne Maria Lemnis i Henryk Vitry.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"><strong>Składniki</strong></span></p><p><span style="font-size: 26px">35 dkg dojrzałych brzoskwiń bez pestek</span></p><p><span style="font-size: 26px">3 łyżki cukru</span></p><p><span style="font-size: 26px">2/3 szklanki wody</span></p><p><span style="font-size: 26px">sok z 1/2 dużej cytryny</span></p><p><span style="font-size: 26px">2 płaskie łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w małej ilości wrzącej wody</span></p><p><span style="font-size: 26px">szklanka śmietanki kremówki</span></p><p><span style="font-size: 26px">łyżka cukru pudru</span></p><p><span style="font-size: 26px">do dekoracji: półplasterki brzoskwiń bez skórki, drobne biszkopciki lub wafelki</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Brzoskwinie rozgotowujemy z 3 łyżkami cukru w 2/3 szklanki wody, następnie przecieramy przez nylonowe sitko, dodajemy sok z cytryny oraz rozpuszczoną żelatynę. Gdy masa ostygnie i zaczyna lekko krzepnąć, łączymy ją dokładnie z ubitą z łyżką cukru pudru śmietaną. Krem wstawiamy na godzinę do lodówki.</span></p><p><span style="font-size: 26px">Jest to deser wykwintny, bardzo aromatyczny i orzeżwiający. Podajemy udekorowany półplasterkami brzoskwiń i małymi biszkopcikami lub wafelkami.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 747378, member: 10341"] [SIZE=10]Żródło miesięcznik "Ty i Ja" z lat 70. Opracowanie kulinarne Maria Lemnis i Henryk Vitry. [B]Składniki[/B] 35 dkg dojrzałych brzoskwiń bez pestek 3 łyżki cukru 2/3 szklanki wody sok z 1/2 dużej cytryny 2 płaskie łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w małej ilości wrzącej wody szklanka śmietanki kremówki łyżka cukru pudru do dekoracji: półplasterki brzoskwiń bez skórki, drobne biszkopciki lub wafelki Brzoskwinie rozgotowujemy z 3 łyżkami cukru w 2/3 szklanki wody, następnie przecieramy przez nylonowe sitko, dodajemy sok z cytryny oraz rozpuszczoną żelatynę. Gdy masa ostygnie i zaczyna lekko krzepnąć, łączymy ją dokładnie z ubitą z łyżką cukru pudru śmietaną. Krem wstawiamy na godzinę do lodówki. Jest to deser wykwintny, bardzo aromatyczny i orzeżwiający. Podajemy udekorowany półplasterkami brzoskwiń i małymi biszkopcikami lub wafelkami. [/SIZE] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Krem brzoskwiniowy
Top
Bottom