Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Krem do tortów- lekki, ale zwarty
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Elzunia" data-source="post: 1341499" data-attributes="member: 30485"><p>Dziewczyny pomozcie, prosze. Zrobilam mase dodajac brazowego barwnika, duzo barwnika bo chcialam miec kolor na koszyczek jak u Ivy czyli b. ciemny.Wszystko z masa bylo w porzadku ale koloru ciemnego i tak nie uzyskalam. Zaczelam wyciskac koszyczek , bralam tak po 2- 3 lyzki masy do worka i za kazdym razem kiedy w worku bylo okolo 1 lyzki masy poprostu sie scinala i wydzielal sie barwnik. Barwnika dalam tak okolo 1/4 lyzeczki (moze troche wiecej). Czyzby za duzo? A moze lepiej by bylo gdybym zamiast barwnika dodala kakao? Przesadzilam z barwnikiem? A jezeli kakao to ile nalezy go dac na proporcje podane w przepisie zeby uzyskac taki ciemny kolor i nie bylo klopotu. dzieki za porade</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elzunia, post: 1341499, member: 30485"] Dziewczyny pomozcie, prosze. Zrobilam mase dodajac brazowego barwnika, duzo barwnika bo chcialam miec kolor na koszyczek jak u Ivy czyli b. ciemny.Wszystko z masa bylo w porzadku ale koloru ciemnego i tak nie uzyskalam. Zaczelam wyciskac koszyczek , bralam tak po 2- 3 lyzki masy do worka i za kazdym razem kiedy w worku bylo okolo 1 lyzki masy poprostu sie scinala i wydzielal sie barwnik. Barwnika dalam tak okolo 1/4 lyzeczki (moze troche wiecej). Czyzby za duzo? A moze lepiej by bylo gdybym zamiast barwnika dodala kakao? Przesadzilam z barwnikiem? A jezeli kakao to ile nalezy go dac na proporcje podane w przepisie zeby uzyskac taki ciemny kolor i nie bylo klopotu. dzieki za porade [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Krem do tortów- lekki, ale zwarty
Top
Bottom