Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Krem do tortów- lekki, ale zwarty
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="hokusik" data-source="post: 979355" data-attributes="member: 15923"><p>Właśnie robię ten krem po raz pierwszy i zobaczymy czy wyjdzie. </p><p>Jednak <strong>Sierotko3m</strong> co do ucierania masła mogę się wypowiedzieć bo robię kremy na bazie masła. Masło nie musi mieć temperatury pokojowej a nawet lepiej jak jest takie powiedzmy 30min wcześniej wyjęte z lodówki wtedy łatwiej je ucierać. Na pewno musi zmienić kolor na idealnie biały to raczej bez szans ale to tak jak z koglem moglem kręcisz i kręcisz aż zrobi się kolor jasno kremowy. Ja ucieram mikserem więc szybciej mi to idzie. Jak pożądnie rozkręcisz to masło staje się cieplejsze, żadsze i po połączeniu z budyniem czy żółtkami czy też samą bitą śmietaną na pewno nie będzie grudek.</p><p></p><p>co do masy pod lukier plastyczny nie wolno używać samej bitej śmietany ale z czekoladą i masłem już spokojnie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hokusik, post: 979355, member: 15923"] Właśnie robię ten krem po raz pierwszy i zobaczymy czy wyjdzie. Jednak [B]Sierotko3m[/B] co do ucierania masła mogę się wypowiedzieć bo robię kremy na bazie masła. Masło nie musi mieć temperatury pokojowej a nawet lepiej jak jest takie powiedzmy 30min wcześniej wyjęte z lodówki wtedy łatwiej je ucierać. Na pewno musi zmienić kolor na idealnie biały to raczej bez szans ale to tak jak z koglem moglem kręcisz i kręcisz aż zrobi się kolor jasno kremowy. Ja ucieram mikserem więc szybciej mi to idzie. Jak pożądnie rozkręcisz to masło staje się cieplejsze, żadsze i po połączeniu z budyniem czy żółtkami czy też samą bitą śmietaną na pewno nie będzie grudek. co do masy pod lukier plastyczny nie wolno używać samej bitej śmietany ale z czekoladą i masłem już spokojnie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Krem do tortów- lekki, ale zwarty
Top
Bottom