Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Krem kawowy z migdałami i cynamonem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1518031" data-attributes="member: 10341"><p>Kawę lubię w każdej postaci. Obiecałam przetestowanie podanych przepisów z udziałem kawy i podzielenie się z Wami ich rezultatem. Ten krem zrobiłam na dzisiejszy podwieczorek i uznałam, że może, tak jak mnie, przypadnie komuś do smaku. Przepis pochodzi z czasopisma &#8222;Bistro&#8221; z 2011 roku.</p><p></p><p> - 600 ml śmietany kremówki</p><p></p><p> - 3 łyżki cukru pudru</p><p></p><p> -2 łyżki kawy rozpuszczalnej</p><p></p><p> -2 łyżeczki cynamonu</p><p></p><p> - 10 dkg płatków migdałowych</p><p></p><p> - ew. likier kawowy dla aromatu - nie miałam, więc dałam kilka kropli ekstraktu kawowego w płynie </p><p></p><p></p><p> Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy mikserem na sztywną masę.. Dodajemy cukier puder, kawę i 1 łyżeczkę cynamonu. Migdały prażymy na patelni (zrumienić, ale nie spalić), połowę mieszamy z kremem, resztę zostawiamy do dekoracji. Możemy też dodać trochę likieru kawowego lub kilka kropli ekstraktu. Deser podajemy dobrze schłodzony, posypany migdałami i cynamonem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1518031, member: 10341"] Kawę lubię w każdej postaci. Obiecałam przetestowanie podanych przepisów z udziałem kawy i podzielenie się z Wami ich rezultatem. Ten krem zrobiłam na dzisiejszy podwieczorek i uznałam, że może, tak jak mnie, przypadnie komuś do smaku. Przepis pochodzi z czasopisma „Bistro” z 2011 roku. - 600 ml śmietany kremówki - 3 łyżki cukru pudru -2 łyżki kawy rozpuszczalnej -2 łyżeczki cynamonu - 10 dkg płatków migdałowych - ew. likier kawowy dla aromatu - nie miałam, więc dałam kilka kropli ekstraktu kawowego w płynie Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy mikserem na sztywną masę.. Dodajemy cukier puder, kawę i 1 łyżeczkę cynamonu. Migdały prażymy na patelni (zrumienić, ale nie spalić), połowę mieszamy z kremem, resztę zostawiamy do dekoracji. Możemy też dodać trochę likieru kawowego lub kilka kropli ekstraktu. Deser podajemy dobrze schłodzony, posypany migdałami i cynamonem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Krem kawowy z migdałami i cynamonem
Top
Bottom