Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Krem maślany do wykonywania ozdób/butter cream
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Grace-Kelly" data-source="post: 1282265" data-attributes="member: 23307"><p>Zrobiłam wczoraj na próbę malutką porcję kremu na bazie szwajcarskiej bezy (wg tłumaczenia Dziuni - dzięki) - o ile konsystencja mi odpowiada (nie wyłaziło nic z worka itp.) to mam takie pytanko - czy można zaryzykować i zmniejszyć ilość cukru, tak trochę chociaż? Krem wyszedł ja dla mnie makabrycznie słodki.</p><p>Dziewczyny pisały o dodatku soku z cytryny - ile mniej więcej dodawałyście na np. 100g białek? Nie chcę przesadzić, żeby nie rozrzedzić zanadto kremu, który ma posłużyć do dekoracji tortu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Grace-Kelly, post: 1282265, member: 23307"] Zrobiłam wczoraj na próbę malutką porcję kremu na bazie szwajcarskiej bezy (wg tłumaczenia Dziuni - dzięki) - o ile konsystencja mi odpowiada (nie wyłaziło nic z worka itp.) to mam takie pytanko - czy można zaryzykować i zmniejszyć ilość cukru, tak trochę chociaż? Krem wyszedł ja dla mnie makabrycznie słodki. Dziewczyny pisały o dodatku soku z cytryny - ile mniej więcej dodawałyście na np. 100g białek? Nie chcę przesadzić, żeby nie rozrzedzić zanadto kremu, który ma posłużyć do dekoracji tortu. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Krem maślany do wykonywania ozdób/butter cream
Top
Bottom