Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Krem maślany do wykonywania ozdób/butter cream
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kermidt" data-source="post: 845785" data-attributes="member: 59"><p>To jest chyba jednak specjalny papier, bo kobieta uzywa okreslenia 'bench paper' i 'bench scraper' przy torcie kwdratowym. </p><p></p><p>Jesli chodzi o smak - dla mnie beznadziejny, ale ja zawsze uwazalam jedzenie masla z cukrem lyzka za torture. </p><p>Przegladam masy z nadzieja, ze znajde cos lepszego. </p><p>Tego rodzaju icing jest w przepisie na ciasto z Guinness'em. Piwo jest zamiast mleka. </p><p>Uwazam, ze wszelkie 'mocne' akcenty jak kakao (duzo), kawa, sok z cytryny, czy alkohol moga tylko pomoc, ale nie na tyle, zeby sie tym zajadac. </p><p></p><p>Cudownym wynalazkiem jest icing z serka. Pierwszy raz widzialam przepis na tort awaryjny z 7-8 lat temu i wyobrazam sobie, ze musi swietnie smakowac a i konsystencje ma ulatwiajaca obrobke, ale niestety my cierpimy ze wzgledu na niemoznosc uzycia produktow mlecznych. </p><p></p><p>Tort awaryjny tez musi fajnie smakowac: pound cake (zwykle ciasto ucierane z maslem) nasaczony Grand Marnier i przelozony i posmarowany kremem z serka kremowego z cukrem. </p><p>Nic, pomarzyc mozna, ja ide szukac dalej.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kermidt, post: 845785, member: 59"] To jest chyba jednak specjalny papier, bo kobieta uzywa okreslenia 'bench paper' i 'bench scraper' przy torcie kwdratowym. Jesli chodzi o smak - dla mnie beznadziejny, ale ja zawsze uwazalam jedzenie masla z cukrem lyzka za torture. Przegladam masy z nadzieja, ze znajde cos lepszego. Tego rodzaju icing jest w przepisie na ciasto z Guinness'em. Piwo jest zamiast mleka. Uwazam, ze wszelkie 'mocne' akcenty jak kakao (duzo), kawa, sok z cytryny, czy alkohol moga tylko pomoc, ale nie na tyle, zeby sie tym zajadac. Cudownym wynalazkiem jest icing z serka. Pierwszy raz widzialam przepis na tort awaryjny z 7-8 lat temu i wyobrazam sobie, ze musi swietnie smakowac a i konsystencje ma ulatwiajaca obrobke, ale niestety my cierpimy ze wzgledu na niemoznosc uzycia produktow mlecznych. Tort awaryjny tez musi fajnie smakowac: pound cake (zwykle ciasto ucierane z maslem) nasaczony Grand Marnier i przelozony i posmarowany kremem z serka kremowego z cukrem. Nic, pomarzyc mozna, ja ide szukac dalej. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Krem maślany do wykonywania ozdób/butter cream
Top
Bottom