Krem miętowy

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,998
1
0
3/4 litra mleka
4 żółtka
150 g cukru
80 g mąki
1 trebka cukru waniliowego
4 łyzki syropu mięt.

Mleko zagotowac, zdjać z gazu, dodać cukier waniliowy i syrop.
do garnuszka wbić zółtka, ubijać z cukrem.. az do usyzkania puszystej masy, dodać mąkę. Pomalutku wlewać mleko (mieszajac). Ponownie postawić na gazie i mieszając czekać aż zgęstnieje.
Schłodzić (minimum 1 h)
 

Iguana

Member
Wrz 13, 2004
7,631
0
0
Czy ten krem jest czyms do przełozenia biszkopta czy raczej na deser do pucharka?
 

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,998
1
0
Iguano, w przepisie figuruje po prostu jako deser (pucharkowy)
Ja go nie robiłam, ja jeno przetłumaczyłam i wkleiłam
icon_smile.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy