Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Krem orzechowo - czekoladowy. Nutella
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1095242" data-attributes="member: 2721"><p>Jak smakuje? Jak nutella. A nawet - lepiej. Sklepowa nutella może się schować. </p><p>Robi się ją łatwo i szybko. Przepis znalazłam na blogu <a href="http://mojewypieki.blox.pl/2011/02/Krem-z-orzechow-laskowych-i-czekolady.html" target="_blank">Moje wypieki</a>. Po prostu pyszna! </p><p></p><p>[ATTACH=full]61438[/ATTACH]</p><p></p><p>100 g orzechów laskowych</p><p>100 g czekolady</p><p>200 ml mleka skondensowanego słodzonego</p><p>3 łyżki golden syrup ( lub miodu wielokwiatowego) </p><p></p><p>Orzechy uprażyć na gorącej patelni, mieszając. Dzięki temu da się z nich zdjąć skórkę, która by nadała kremowi gorzkiego smaku.</p><p>Aby zdjąć z podprażonych orzechów skórkę, wystarczy zawinąć je w papierowy ręcznik lub czysta ściereczkę kuchenna i pocierać.</p><p></p><p>Orzechy ucierać w malakserze przez 8 minut.</p><p>Najpierw będą się stopniowo rozkruszać, a w końcowej fazie ucierania powstanie z nich oleisty mus.</p><p></p><p>Czekoladę połamać na kawałki i dodać do mleka. Razem z 3 łyżkami golden syrup ( lub miodu) podgrzewać, aż czekolada się rozpuści i masa będzie jednolita.</p><p></p><p>Ciepłą masę wlać do musu orzechowego i ucierać malakserem przez 2 minuty, do połączenia się składników.</p><p></p><p>Nutellę przelac do słoiczków, zakręcić je i odstawić do zastygnięcia. Otwartą nutellę przechowywać w lodówce.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1095242, member: 2721"] Jak smakuje? Jak nutella. A nawet - lepiej. Sklepowa nutella może się schować. Robi się ją łatwo i szybko. Przepis znalazłam na blogu [URL="http://mojewypieki.blox.pl/2011/02/Krem-z-orzechow-laskowych-i-czekolady.html"]Moje wypieki[/URL]. Po prostu pyszna! [ATTACH=full]61438[/ATTACH] 100 g orzechów laskowych 100 g czekolady 200 ml mleka skondensowanego słodzonego 3 łyżki golden syrup ( lub miodu wielokwiatowego) Orzechy uprażyć na gorącej patelni, mieszając. Dzięki temu da się z nich zdjąć skórkę, która by nadała kremowi gorzkiego smaku. Aby zdjąć z podprażonych orzechów skórkę, wystarczy zawinąć je w papierowy ręcznik lub czysta ściereczkę kuchenna i pocierać. Orzechy ucierać w malakserze przez 8 minut. Najpierw będą się stopniowo rozkruszać, a w końcowej fazie ucierania powstanie z nich oleisty mus. Czekoladę połamać na kawałki i dodać do mleka. Razem z 3 łyżkami golden syrup ( lub miodu) podgrzewać, aż czekolada się rozpuści i masa będzie jednolita. Ciepłą masę wlać do musu orzechowego i ucierać malakserem przez 2 minuty, do połączenia się składników. Nutellę przelac do słoiczków, zakręcić je i odstawić do zastygnięcia. Otwartą nutellę przechowywać w lodówce. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Krem orzechowo - czekoladowy. Nutella
Bottom