Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Krem orzechowo-czekoladowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="skrzacik" data-source="post: 241297" data-attributes="member: 1375"><p>Jest to dośc nietypowy deser, bo nie zawiera cukru. Tym, co mu nadaje słodki smak jest... mus z daktyli. 8) </p><p></p><p><strong>Krem orzechowo-czekoladowy</strong></p><p>150 g suszonych daktyli</p><p>2 łyżeczki mąki ziemniaczanej</p><p>1-2 łyżaki masła orzechowego</p><p>cynamon, goździki</p><p>0,5 litra zimnej wody</p><p>1 łyżka kakao</p><p></p><p>Daktyle posypać cynamonem, zalać niewilką ilością wody i gotować kilka minut, aż woda prawie się wchłonie. Przestudzić i zmikować. W innym naczyniu zalać goździki wodą i zagotować. Gdy zawrze, wyjąć goździki, dodać kakao, mus daktylowy i makę rozmieszaną w niewielkiej ilości wody i zagotować. Przestudzić i chłodne zmieszać z masłem orzechowym.</p><p>Krem ma konystencję budyniowatą.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="skrzacik, post: 241297, member: 1375"] Jest to dośc nietypowy deser, bo nie zawiera cukru. Tym, co mu nadaje słodki smak jest... mus z daktyli. 8) [B]Krem orzechowo-czekoladowy[/B] 150 g suszonych daktyli 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1-2 łyżaki masła orzechowego cynamon, goździki 0,5 litra zimnej wody 1 łyżka kakao Daktyle posypać cynamonem, zalać niewilką ilością wody i gotować kilka minut, aż woda prawie się wchłonie. Przestudzić i zmikować. W innym naczyniu zalać goździki wodą i zagotować. Gdy zawrze, wyjąć goździki, dodać kakao, mus daktylowy i makę rozmieszaną w niewielkiej ilości wody i zagotować. Przestudzić i chłodne zmieszać z masłem orzechowym. Krem ma konystencję budyniowatą. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Krem orzechowo-czekoladowy
Top
Bottom