Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Krem orzechowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="zxc" data-source="post: 1248307" data-attributes="member: 33445"><p>Zrobiłem wczoraj ten krem zgodnie z przepisem , dałem 50 ml spirytusu i muszę powiedzieć że wyszedł trochę taki mało wyraźny w smaku , musiałem dodać więcej cukru bo wcale nie był słodki. Trochę brakuje intensywności w smaku , jest orzechowy ale taki bardziej delikatny , może orzechy powinno się lekko przyrumienić w piekarniku albo na patelni. Przełożyłem nim biszkopt orzechowy po lekkiej modyfikacji z tego przepisu <a href="http://mojewypieki.blox.pl/2008/12/Tort-orzechowo-kawowy.html" target="_blank">http://mojewypieki.blox.pl/2008/12/Tort-or...owo-kawowy.html</a> i bardziej czuć orzechy właśnie z niego niż z kremu. Następnym razem dam więcej cukru i dodatkowo spody posmaruję konfiturą z czarnej porzeczki. </p><p></p><p>Do Caritka:</p><p>Ile dałaś cukru i jakiego , zwykłego czy cukru pudru?? Naprawdę mój krem wcale nie był słodki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="zxc, post: 1248307, member: 33445"] Zrobiłem wczoraj ten krem zgodnie z przepisem , dałem 50 ml spirytusu i muszę powiedzieć że wyszedł trochę taki mało wyraźny w smaku , musiałem dodać więcej cukru bo wcale nie był słodki. Trochę brakuje intensywności w smaku , jest orzechowy ale taki bardziej delikatny , może orzechy powinno się lekko przyrumienić w piekarniku albo na patelni. Przełożyłem nim biszkopt orzechowy po lekkiej modyfikacji z tego przepisu [URL="http://mojewypieki.blox.pl/2008/12/Tort-orzechowo-kawowy.html"]http://mojewypieki.blox.pl/2008/12/Tort-or...owo-kawowy.html[/URL] i bardziej czuć orzechy właśnie z niego niż z kremu. Następnym razem dam więcej cukru i dodatkowo spody posmaruję konfiturą z czarnej porzeczki. Do Caritka: Ile dałaś cukru i jakiego , zwykłego czy cukru pudru?? Naprawdę mój krem wcale nie był słodki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Krem orzechowy
Top
Bottom