Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Krem orzechowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Buka" data-source="post: 84263" data-attributes="member: 67"><p><strong>Krem orzechowy: </strong></p><p>20 dkg orzechów startych na wiórki w specjalnej maszynce lub rozdrobnionych w inny sposób zaparzyc filiżanką /ok. 150 mml/ wrzącego mleka, ostudzić. </p><p>25 dkg masła utrzec z 1 szklanką cukru pudru na puch, dodać ochłodzone orzechy, spory kieliszek rumu lub spirytusu, zmiksować na gładko. </p><p>Można też z braku cukru pudru dodać cukier kryształ do gorących orzechów i wymieszać do rozpuszczenia. </p><p>Krem dobry do przekładania biszkoptowych blatów i sklejania ciastek bezowych.</p><p>Proporcja na niedużą tortownicę.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Buka, post: 84263, member: 67"] [B]Krem orzechowy: [/B] 20 dkg orzechów startych na wiórki w specjalnej maszynce lub rozdrobnionych w inny sposób zaparzyc filiżanką /ok. 150 mml/ wrzącego mleka, ostudzić. 25 dkg masła utrzec z 1 szklanką cukru pudru na puch, dodać ochłodzone orzechy, spory kieliszek rumu lub spirytusu, zmiksować na gładko. Można też z braku cukru pudru dodać cukier kryształ do gorących orzechów i wymieszać do rozpuszczenia. Krem dobry do przekładania biszkoptowych blatów i sklejania ciastek bezowych. Proporcja na niedużą tortownicę. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Krem orzechowy
Top
Bottom