Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Krem patissiere/Crema pasticcera/Krem cukierniczy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Linn" data-source="post: 512037" data-attributes="member: 52"><p>CREMA PASTICCERA, czyli najpopularniejszy krem uzywany we wloskim cukiernictwie / i nie tylko /</p><p>Do karpatki, napoleone, kruchych ciast z owocami itp.</p><p><a href="http://www.nennaki.it/html/crema_pasticcera.html" target="_blank">http://www.nennaki.it/html/crema_pasticcera.html</a> </p><p>800 g mleka</p><p>250 g cukru</p><p>1 laska wanilii</p><p>80 g maki</p><p>8 zoltek</p><p>20 g masla</p><p>- zagotowac mleko razem z laska wanilii / uprzednio przekrojona na pol: ziarenka nalezy wyluskac i dodac do mleka /</p><p>- w misce ubic zoltka razem z cukrem i maslem</p><p>- dodac przesiana make</p><p>- przefiltrowac mleko i dodac je partiami do kremu</p><p>- krem postawic na wolnym ogniu i mieszac dopoki nie osiagnie wlasciwej konsystencji</p><p>- zdjac z ognia</p><p>Jesli dobrze pamietam, to wstawiajac taki krem do lodowki / jesli chcemy go wykorzystac pozniej / dobrze jest zakryc miske folia przezroczysta / ma to zapobiec wytworzeniu sie na wierzchu &quot;kozucha&quot;: /.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Linn, post: 512037, member: 52"] CREMA PASTICCERA, czyli najpopularniejszy krem uzywany we wloskim cukiernictwie / i nie tylko / Do karpatki, napoleone, kruchych ciast z owocami itp. [URL="http://www.nennaki.it/html/crema_pasticcera.html"]http://www.nennaki.it/html/crema_pasticcera.html[/URL] 800 g mleka 250 g cukru 1 laska wanilii 80 g maki 8 zoltek 20 g masla - zagotowac mleko razem z laska wanilii / uprzednio przekrojona na pol: ziarenka nalezy wyluskac i dodac do mleka / - w misce ubic zoltka razem z cukrem i maslem - dodac przesiana make - przefiltrowac mleko i dodac je partiami do kremu - krem postawic na wolnym ogniu i mieszac dopoki nie osiagnie wlasciwej konsystencji - zdjac z ognia Jesli dobrze pamietam, to wstawiajac taki krem do lodowki / jesli chcemy go wykorzystac pozniej / dobrze jest zakryc miske folia przezroczysta / ma to zapobiec wytworzeniu sie na wierzchu "kozucha": /. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Krem patissiere/Crema pasticcera/Krem cukierniczy
Top
Bottom