Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Krem pomarańczowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="volpe" data-source="post: 799207" data-attributes="member: 9400"><p><strong>Składniki:</strong></p><p>4 płatki żelatyny</p><p>3 jajka</p><p>4 łyżki cukru</p><p>1/4 l soku z pomarańczy</p><p>starta skórka z pomarańczy</p><p><strong>Dekoracja:</strong></p><p>1/8 l 36% śmietany</p><p>1 torebka cukru waniliowego</p><p>6 wiśni</p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong> </p><p>1. Żelatynę namoczyć w letniej wodzie. Żółtka, cukier, 2 łyżki soku pomarańczowego i odrobinę skórki pomarańczowej ubić na gładki krem. Żelatynę rozpuścić w małej ilości zagotowanego pomarańczowego soku, po dokładnym rozmieszaniu dodać resztę soku i dokładnie wymieszać z kremem żółtkowym. Jeszcze raz wymieszać, aż krem zgęstnieje.</p><p>2. Następnie powoli dodać ubitą na sztywno pianę z białek lekko mieszając.</p><p>3. Szklane pucharki napełnić kremem, przykryć i odstawić do lodówki na minimum 1 godzinę.</p><p>4. Bezpośrednio przed podaniem ubić śmietanę z cukrem waniliowym. Udekorować krem bitą śmietaną i wisienką.</p><p></p><p>Krem można zabarwić na różowo sokiem z czerwonych pomarańczy.</p><p>Każda porcja to 195 kcal.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="volpe, post: 799207, member: 9400"] [B]Składniki:[/B] 4 płatki żelatyny 3 jajka 4 łyżki cukru 1/4 l soku z pomarańczy starta skórka z pomarańczy [B]Dekoracja:[/B] 1/8 l 36% śmietany 1 torebka cukru waniliowego 6 wiśni [B]Wykonanie:[/B] 1. Żelatynę namoczyć w letniej wodzie. Żółtka, cukier, 2 łyżki soku pomarańczowego i odrobinę skórki pomarańczowej ubić na gładki krem. Żelatynę rozpuścić w małej ilości zagotowanego pomarańczowego soku, po dokładnym rozmieszaniu dodać resztę soku i dokładnie wymieszać z kremem żółtkowym. Jeszcze raz wymieszać, aż krem zgęstnieje. 2. Następnie powoli dodać ubitą na sztywno pianę z białek lekko mieszając. 3. Szklane pucharki napełnić kremem, przykryć i odstawić do lodówki na minimum 1 godzinę. 4. Bezpośrednio przed podaniem ubić śmietanę z cukrem waniliowym. Udekorować krem bitą śmietaną i wisienką. Krem można zabarwić na różowo sokiem z czerwonych pomarańczy. Każda porcja to 195 kcal. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Krem pomarańczowy
Top
Bottom