Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Krem pomidorowy z grzankami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1165420" data-attributes="member: 1024"><p>Ten krem jest cudowny. Nie miałam selera (ale do bulionu dałam go sporo), więc wzięłam kawałek dyni potimarron, która nadała zupie pożądanej gęstości i aksamitnej konsystencji. Zamiast jabłka, dałam dwie łyżki niesłodzonego musu jabłkowego własnej produkcji. Jako, że miałam mrożoną pieczoną paprykę i gotowy, wcześniej ugotowany bulion, przyrządzenie kremu zajęło mi tylko kilka minut. Podam go z paluchami serowymi zamiast grzanek. </p><p>Cieszę się, że zajrzałam do tego przepisu i przy okazji proponuję zmienić nazwę na krem pomidorowo - paprykowy, bo papryka to ważny składnik tego dania (a i więcej osób zajrzy do przepisu zaciekawionych połączeniem).</p><p></p><p>Warzywa na patelni:</p><p></p><p>[ATTACH=full]66153[/ATTACH]</p><p></p><p>W garnku po zmiksowaniu z bulionem:</p><p></p><p>[ATTACH=full]66154[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1165420, member: 1024"] Ten krem jest cudowny. Nie miałam selera (ale do bulionu dałam go sporo), więc wzięłam kawałek dyni potimarron, która nadała zupie pożądanej gęstości i aksamitnej konsystencji. Zamiast jabłka, dałam dwie łyżki niesłodzonego musu jabłkowego własnej produkcji. Jako, że miałam mrożoną pieczoną paprykę i gotowy, wcześniej ugotowany bulion, przyrządzenie kremu zajęło mi tylko kilka minut. Podam go z paluchami serowymi zamiast grzanek. Cieszę się, że zajrzałam do tego przepisu i przy okazji proponuję zmienić nazwę na krem pomidorowo - paprykowy, bo papryka to ważny składnik tego dania (a i więcej osób zajrzy do przepisu zaciekawionych połączeniem). Warzywa na patelni: [ATTACH=full]66153[/ATTACH] W garnku po zmiksowaniu z bulionem: [ATTACH=full]66154[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Krem pomidorowy z grzankami
Top
Bottom