Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Krem pomidorowy z grzankami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1596570" data-attributes="member: 10341"><p>Dobre pytanie. Pierwotny przepis oblicznony jest dla 4-osobowej roedziny. 5 dużych pomidorów kupowanych w sezonie waży mniej więcej 3/4 kg, a czasem więcej. Jedna puszka ważąca 40 dkg nie wystarczy. To znaczy była by bardzo słaba esencjonalnie. Na proszony obiad o tej porze roku wzięłam 2 puszki. Wyszła doskonała (wczoraj). Ale mozse są u Was puszki innej objętości. </p><p>Robiłam też z pomidorów mrożonych, które można kupić nawet w sklepach spożywczych. Tych radzę wziąć więcej niż 5, bo dochodzi wo0da z lodu, ale bez przesady. Niestety, gotowanie warzyw poza sezonem wymaga pewnych wysików i eksperymentów. Mnie to jakoś wychodzi bez większych kłopotów. Zacznijmjy od podgrzania pomidorów z puszki, lub mrożonych (pozbawionych skórki) dodania pozostałych składników i póżniej po trochu bulioinu, próbując, żeby zachować odpowiadający nam smak.</p><p></p><p>Jeśli mnie się udało, to Wam reż wyjdzie. U mnie w domu śmieją się, że swoją porcję zjadam podczas gotowania - ale póżniej chwalą smak, który staram się osiągnąć i zachować. Nie dodawaj koncentratu pomidorowego - to zuperłnie inna bajka.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1596570, member: 10341"] Dobre pytanie. Pierwotny przepis oblicznony jest dla 4-osobowej roedziny. 5 dużych pomidorów kupowanych w sezonie waży mniej więcej 3/4 kg, a czasem więcej. Jedna puszka ważąca 40 dkg nie wystarczy. To znaczy była by bardzo słaba esencjonalnie. Na proszony obiad o tej porze roku wzięłam 2 puszki. Wyszła doskonała (wczoraj). Ale mozse są u Was puszki innej objętości. Robiłam też z pomidorów mrożonych, które można kupić nawet w sklepach spożywczych. Tych radzę wziąć więcej niż 5, bo dochodzi wo0da z lodu, ale bez przesady. Niestety, gotowanie warzyw poza sezonem wymaga pewnych wysików i eksperymentów. Mnie to jakoś wychodzi bez większych kłopotów. Zacznijmjy od podgrzania pomidorów z puszki, lub mrożonych (pozbawionych skórki) dodania pozostałych składników i póżniej po trochu bulioinu, próbując, żeby zachować odpowiadający nam smak. Jeśli mnie się udało, to Wam reż wyjdzie. U mnie w domu śmieją się, że swoją porcję zjadam podczas gotowania - ale póżniej chwalą smak, który staram się osiągnąć i zachować. Nie dodawaj koncentratu pomidorowego - to zuperłnie inna bajka. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Krem pomidorowy z grzankami
Bottom