Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Krem z marchwi, pomarańczy i imbiru
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Tina86" data-source="post: 1494590" data-attributes="member: 13763"><p>Przepis Pascala z książki lidlowej. </p><p></p><p>Składniki:</p><p>1kh marchwi</p><p>60g masła</p><p>2 duże cebule</p><p>1 pomarańcza</p><p>4cm imbiru</p><p>2l bulionu drobiowego</p><p>pieprz</p><p>sól</p><p>2 szczypty kminku</p><p>150g śmietany 30%</p><p>2 łyżki oliwy z oliwek</p><p></p><p>W garnku rozgrzać oliwę, dodać masło. Cebulę pokroić w kostkę, wrzucić do garnka, zeszklić. Marchew pokroić w półtalarki, imbir zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać do cebuli wraz z kminkiem. Otrzeć skórkę z pomarańczy, sok wycisnąć. Dodać do garnka. Bulionem zalać marchew w garnku. Gotować koło 15 minut. Całość zmiksować. Dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem. </p><p></p><p>Moje uwagi: dodałam dużo więcej imbiru bo zupa była bez smaku, pieprzu też nasypaliśmy sporo i mąż od siebie wlał troszkę ostrego sosu chili. Także zupa była bardzo rozgrzewająca.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Tina86, post: 1494590, member: 13763"] Przepis Pascala z książki lidlowej. Składniki: 1kh marchwi 60g masła 2 duże cebule 1 pomarańcza 4cm imbiru 2l bulionu drobiowego pieprz sól 2 szczypty kminku 150g śmietany 30% 2 łyżki oliwy z oliwek W garnku rozgrzać oliwę, dodać masło. Cebulę pokroić w kostkę, wrzucić do garnka, zeszklić. Marchew pokroić w półtalarki, imbir zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać do cebuli wraz z kminkiem. Otrzeć skórkę z pomarańczy, sok wycisnąć. Dodać do garnka. Bulionem zalać marchew w garnku. Gotować koło 15 minut. Całość zmiksować. Dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem. Moje uwagi: dodałam dużo więcej imbiru bo zupa była bez smaku, pieprzu też nasypaliśmy sporo i mąż od siebie wlał troszkę ostrego sosu chili. Także zupa była bardzo rozgrzewająca. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Krem z marchwi, pomarańczy i imbiru
Bottom