Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Krem z pasternakow i imbiru
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1393164" data-attributes="member: 1142"><p>pyszna, slodko-ostra, aromatyczna zupa krem na zimowe obiady, rozgrzewajaca, o pieknym zapachu.</p><p>Mozna podac tak jak ponizej z odrobina kwasnej smietany/jogurtu i uprazonymi platkami migdalowymi lub jakies ziolowe croutons zrobic.</p><p></p><p><strong>oliwa z oliwek</strong></p><p><strong>maslo</strong></p><p><strong>1 cebula, duza, posiekana drobno</strong></p><p><strong>3 zabki czosnku, rowniez drobno posiekane</strong></p><p><strong>kawalek imbiru, dlugosci kciuka, oskrobany i drobno posiekany</strong></p><p><strong>po duzej szczypcie mielonego kardamomu, kuminu, cayenne</strong></p><p><strong>500g pasternakow, obranych i w kostke pokojonych</strong></p><p><strong>800ml dobrego wywaru z warzyw</strong></p><p><strong>200ml mleka pelnego</strong></p><p><strong>sol, pieprz</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>platki migdalow uprazone lub prazone nasiona dyni</strong></p><p><strong>smietanka, kwasna smietana, jogurt</strong></p><p><strong></strong></p><p></p><p>W sporym garnku roztopic oliwe i maslo, zeszklic cebule, a gdy jest juz miekka dodac czosnek, imbir, przyprawy, smazyc mieszajac. Wmieszac pasternaki, zalac wywarem, doprawic i zagotowac. Zmniejszyc ogien i gotowac 15-20 min.</p><p>Zdjac z ognia, wystudzic i zblendowac. Zupa ma byc gladka i gesta. Wlac mleko, znow doprawic sola i pieprzem. Podgrzac ale nie gotowac.</p><p></p><p>Podac ze smietana, platkami i swiezo mielonym czarnym pieprzem.</p><p></p><p></p><p>Od Hugh F-W.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1393164, member: 1142"] pyszna, slodko-ostra, aromatyczna zupa krem na zimowe obiady, rozgrzewajaca, o pieknym zapachu. Mozna podac tak jak ponizej z odrobina kwasnej smietany/jogurtu i uprazonymi platkami migdalowymi lub jakies ziolowe croutons zrobic. [B]oliwa z oliwek maslo 1 cebula, duza, posiekana drobno 3 zabki czosnku, rowniez drobno posiekane kawalek imbiru, dlugosci kciuka, oskrobany i drobno posiekany po duzej szczypcie mielonego kardamomu, kuminu, cayenne 500g pasternakow, obranych i w kostke pokojonych 800ml dobrego wywaru z warzyw 200ml mleka pelnego sol, pieprz platki migdalow uprazone lub prazone nasiona dyni smietanka, kwasna smietana, jogurt [/B] W sporym garnku roztopic oliwe i maslo, zeszklic cebule, a gdy jest juz miekka dodac czosnek, imbir, przyprawy, smazyc mieszajac. Wmieszac pasternaki, zalac wywarem, doprawic i zagotowac. Zmniejszyc ogien i gotowac 15-20 min. Zdjac z ognia, wystudzic i zblendowac. Zupa ma byc gladka i gesta. Wlac mleko, znow doprawic sola i pieprzem. Podgrzac ale nie gotowac. Podac ze smietana, platkami i swiezo mielonym czarnym pieprzem. Od Hugh F-W. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Krem z pasternakow i imbiru
Top
Bottom