Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Kremowa masa do tortu
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sunnyshine" data-source="post: 614667" data-attributes="member: 4597"><p>Składniki:</p><p></p><p>-4 żółtka</p><p></p><p>- jajko</p><p></p><p>- 1/2 szkl cukru pudru</p><p></p><p>- 200 g serka homogenizowanego</p><p></p><p>- 1,5 szkl mleka w proszku</p><p></p><p>- kostka masła</p><p></p><p></p><p>Przepis:</p><p></p><p>1. Ubić żółtka i jajko z cukrem na parze, ostudzić.</p><p></p><p>2. Utrzeć masło, dodać masę jajeczną, mleko w proszku i serek.</p><p></p><p></p><p>Masa jest prościutka, ale bardzo smaczna. Starcza na przełożenie i pokrycie małego torcika ( np. z tortownicy 26 cm), a na większy tort należy zmienić proporcje - proponuję dodać jedynie jedno jajo więcej, więcej serka ( tak z 350 g), pół szklanki mleka w proszku więcej i 1,5 kostki masła. Należy też pamiętać o jednakowej temperaturze składników, żeby się nie zważyło, czyli trzeba pamiętać, że serek nie może być wyjęty prosto z lodówki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sunnyshine, post: 614667, member: 4597"] Składniki: -4 żółtka - jajko - 1/2 szkl cukru pudru - 200 g serka homogenizowanego - 1,5 szkl mleka w proszku - kostka masła Przepis: 1. Ubić żółtka i jajko z cukrem na parze, ostudzić. 2. Utrzeć masło, dodać masę jajeczną, mleko w proszku i serek. Masa jest prościutka, ale bardzo smaczna. Starcza na przełożenie i pokrycie małego torcika ( np. z tortownicy 26 cm), a na większy tort należy zmienić proporcje - proponuję dodać jedynie jedno jajo więcej, więcej serka ( tak z 350 g), pół szklanki mleka w proszku więcej i 1,5 kostki masła. Należy też pamiętać o jednakowej temperaturze składników, żeby się nie zważyło, czyli trzeba pamiętać, że serek nie może być wyjęty prosto z lodówki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Kremowa masa do tortu
Top
Bottom