Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Krewetki w mleku kokosowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="A.S." data-source="post: 464592" data-attributes="member: 2980"><p>Skladniki</p><p></p><p>750g krewetek olbrzymich (gambas) – bez skorupek, sam miazsz</p><p>500 ml mleka kokosowego</p><p>2 rozgniecione zabki czosnku</p><p>2 cebule pokrojone na plasterki</p><p>2 lyzeczki curry</p><p>1 lyzka oleju</p><p>2 papryczki ostre bez ziarenek, drobno pokrojone</p><p>1 lyzeczka szafranu</p><p>1 lyzeczka soli</p><p></p><p>Zaczynamy od obrania krewetek (lub kupujemy od razu mrozony miazsz).</p><p>Podduszamy cebule na oleju. Dodajemy czosnek, papryke, szafran i curry. Pozostawiamy na srednim ogniu 1 minute, dobrze mieszajac. Dodajemy mleko kokosowe i sol. Gotujemy bez przykrycia 10 minut na srednim ogniu. Po uplywie tego czasu dodajemy obrane krewetki, delikatnie mieszamy i gotujemy okolo 12 minut, az krewetki beda miekkie. Podajemy od razu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="A.S., post: 464592, member: 2980"] Skladniki 750g krewetek olbrzymich (gambas) – bez skorupek, sam miazsz 500 ml mleka kokosowego 2 rozgniecione zabki czosnku 2 cebule pokrojone na plasterki 2 lyzeczki curry 1 lyzka oleju 2 papryczki ostre bez ziarenek, drobno pokrojone 1 lyzeczka szafranu 1 lyzeczka soli Zaczynamy od obrania krewetek (lub kupujemy od razu mrozony miazsz). Podduszamy cebule na oleju. Dodajemy czosnek, papryke, szafran i curry. Pozostawiamy na srednim ogniu 1 minute, dobrze mieszajac. Dodajemy mleko kokosowe i sol. Gotujemy bez przykrycia 10 minut na srednim ogniu. Po uplywie tego czasu dodajemy obrane krewetki, delikatnie mieszamy i gotujemy okolo 12 minut, az krewetki beda miekkie. Podajemy od razu. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Krewetki w mleku kokosowym
Top
Bottom