Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Krewetki z chili, czosnkiem i sosem ostrygowym*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="AnkaP" data-source="post: 1498270" data-attributes="member: 6990"><p>Przepis znalazłam <a href="http://www.kuchnieorientu.pl/portal/przepis/792/krewetki-chilli-z-czosnkiem" target="_blank">tutaj</a>. Zrezygnowałam z oleju sezamowego, a suszony imbir zastąpiłam świeżym. Podaję z moimi zmianami.</p><p></p><p>Składniki:</p><p>150-200 g krewetek (nie ważyłam, dałam ok. 14 sztuk mrożonych surowych)</p><p>2-3 ząbki czosnku (u mnie jeden, bo był bardzo duży)</p><p>suszona papryczka chili (miałam małe, dałam 2)</p><p>1 łyżeczka sosu ostrygowego</p><p>1 łyżka octu ryżowego</p><p>1 łyżeczka brązowego cukru (muscovado)</p><p>kawałek imbiru - ok. 1 cm</p><p>1 łyżka oleju</p><p></p><p>Krewetki rozmrozić i osuszyć. Czosnek i imbir drobno posiekać, papryczkę zmiażdżyć nożem. </p><p>Olej rozgrzać w woku lub na patelni. Na rozgrzany olej wrzucić krewetki i smażyć, mieszając, aż zmienią kolor na różowy. Dodać pozostałe składniki (czosnek, imbir, papryczkę chili, sos ostrygowy, ocet i cukier), smażyć jeszcze 1-2 minuty na średnim ogniu, ciągle mieszając.</p><p>Podawać z ryżem lub makaronem (u mnie makaron mie).</p><p></p><p>[ATTACH=full]87245[/ATTACH]</p><p></p><p>Nie wiem, czy wpisuję do dobrego działu, ale przepis znalazłam na stronie KuchnieOrientu.pl, dlatego też wpisuję tutaj. Jeśli źle wpisałam, to proszę o przeniesienie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="AnkaP, post: 1498270, member: 6990"] Przepis znalazłam [URL="http://www.kuchnieorientu.pl/portal/przepis/792/krewetki-chilli-z-czosnkiem"]tutaj[/URL]. Zrezygnowałam z oleju sezamowego, a suszony imbir zastąpiłam świeżym. Podaję z moimi zmianami. Składniki: 150-200 g krewetek (nie ważyłam, dałam ok. 14 sztuk mrożonych surowych) 2-3 ząbki czosnku (u mnie jeden, bo był bardzo duży) suszona papryczka chili (miałam małe, dałam 2) 1 łyżeczka sosu ostrygowego 1 łyżka octu ryżowego 1 łyżeczka brązowego cukru (muscovado) kawałek imbiru - ok. 1 cm 1 łyżka oleju Krewetki rozmrozić i osuszyć. Czosnek i imbir drobno posiekać, papryczkę zmiażdżyć nożem. Olej rozgrzać w woku lub na patelni. Na rozgrzany olej wrzucić krewetki i smażyć, mieszając, aż zmienią kolor na różowy. Dodać pozostałe składniki (czosnek, imbir, papryczkę chili, sos ostrygowy, ocet i cukier), smażyć jeszcze 1-2 minuty na średnim ogniu, ciągle mieszając. Podawać z ryżem lub makaronem (u mnie makaron mie). [ATTACH=full]87245[/ATTACH] Nie wiem, czy wpisuję do dobrego działu, ale przepis znalazłam na stronie KuchnieOrientu.pl, dlatego też wpisuję tutaj. Jeśli źle wpisałam, to proszę o przeniesienie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Krewetki z chili, czosnkiem i sosem ostrygowym*
Top
Bottom