Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Krm Cytrynowy włoski do tortów
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Akulka" data-source="post: 293424" data-attributes="member: 1177"><p>KREM Cytrynowy WŁOSKI DO TORTÓW</p><p></p><p>Składniki:</p><p>1/2 l mleka, 25 dag cukru, skórka z cytryny bez białego miąższu, 5 dag mąki, 6 żółtek</p><p></p><p>Mleko zagotować ze skórką cytrynową lub laską wanilii. Żółtka utrzeć z cukrem, dodawać po trochu mąkę. Z mleka usunąć skórkę i wlewać jeszcze gorące po troszku do żółtek ciągle energicznie mieszając. (ZACHOWAC ostroznosc)</p><p>Tak przyrządzony roztwór postawić na małym ogniu na płytce i cały czas mieszając doprowadzić powoli do wrzenia. Gotować nie dłużej niż 3 min, zdjąć z ognia, chwilę jeszcze pomieszać. Podczas studzenia się masy co jakiś czas zamieszać, aby nie utworzył się kożuch.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Akulka, post: 293424, member: 1177"] KREM Cytrynowy WŁOSKI DO TORTÓW Składniki: 1/2 l mleka, 25 dag cukru, skórka z cytryny bez białego miąższu, 5 dag mąki, 6 żółtek Mleko zagotować ze skórką cytrynową lub laską wanilii. Żółtka utrzeć z cukrem, dodawać po trochu mąkę. Z mleka usunąć skórkę i wlewać jeszcze gorące po troszku do żółtek ciągle energicznie mieszając. (ZACHOWAC ostroznosc) Tak przyrządzony roztwór postawić na małym ogniu na płytce i cały czas mieszając doprowadzić powoli do wrzenia. Gotować nie dłużej niż 3 min, zdjąć z ognia, chwilę jeszcze pomieszać. Podczas studzenia się masy co jakiś czas zamieszać, aby nie utworzył się kożuch. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Krm Cytrynowy włoski do tortów
Top
Bottom