Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Krokiety z brokułami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1310651" data-attributes="member: 2721"><p>Większość osób ma swój ulubiony sposób przygotowania naleśników, dlatego tutaj podaję jedynie przepis na nadzienie. Bardzo polecam: delikatne ciasto naleśnikowe wspaniale komponuje się z pikantnie przyprawionym brokułem, tworząc lekki lecz pożywny obiad, idealny na lato.</p><p></p><p>[ATTACH=full]74745[/ATTACH]</p><p></p><p>2 średnie brokuły</p><p>2 ząbki czosnku</p><p>ok. 1/2 szklanki startego żółtego sera (twardy, nie miękki)</p><p>1 łyżeczka soli</p><p>1 łyżeczka czarnego pieprzu </p><p></p><p>jajko, bułka tarta</p><p>olej do smażenia</p><p></p><p>Brokuły umyć, pokroić na mniejsze części, ugotować do miękkości w wodzie z dodatkiem soli i cukru.</p><p></p><p>W międzyczasie usmażyć naleśniki.</p><p></p><p>Ugotowane brokuły zemleć na jednolitą masę (malakserem lub blenderem). Dodać utarty na drobnej tarce żółty ser oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać dokładnie. Następnie dodać sól i pieprz - spróbować. Ponieważ naleśniki są delikatne w smaku, masa do nadziewania powinna być wyrazista i dość pieprzna.</p><p></p><p>Naleśniki nadziewać i formować z nich krokiety. Krokiety panierować w jajku i bułce tartej. Zrumienić na niedużej ilości oleju. </p><p></p><p>Ta ilość nadzienia wystarcza na 10 krokietów.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1310651, member: 2721"] Większość osób ma swój ulubiony sposób przygotowania naleśników, dlatego tutaj podaję jedynie przepis na nadzienie. Bardzo polecam: delikatne ciasto naleśnikowe wspaniale komponuje się z pikantnie przyprawionym brokułem, tworząc lekki lecz pożywny obiad, idealny na lato. [ATTACH=full]74745[/ATTACH] 2 średnie brokuły 2 ząbki czosnku ok. 1/2 szklanki startego żółtego sera (twardy, nie miękki) 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka czarnego pieprzu jajko, bułka tarta olej do smażenia Brokuły umyć, pokroić na mniejsze części, ugotować do miękkości w wodzie z dodatkiem soli i cukru. W międzyczasie usmażyć naleśniki. Ugotowane brokuły zemleć na jednolitą masę (malakserem lub blenderem). Dodać utarty na drobnej tarce żółty ser oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać dokładnie. Następnie dodać sól i pieprz - spróbować. Ponieważ naleśniki są delikatne w smaku, masa do nadziewania powinna być wyrazista i dość pieprzna. Naleśniki nadziewać i formować z nich krokiety. Krokiety panierować w jajku i bułce tartej. Zrumienić na niedużej ilości oleju. Ta ilość nadzienia wystarcza na 10 krokietów. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Krokiety z brokułami
Top
Bottom