- Mar 19, 2005
- 4,597
- 1
- 0
Krokiety z dorsza
Przepis ten pochodzi z książki "Potrawy z różnych stron świata"M,Halbańskiego.
Krokiety są z kuchni portugalskiej.
	
		
			
		
		
	
 
	
		
			
		
		
	
*80 dkg ziemniaków
*50 dkg filetów z dorsza
*jajko
*2 żółtka
*sól
*pieprz
*nać pietruszki
*3 łyżki oleju do smażenia
1.Ugotować filety z dorsza w małej ilości wody(15 minut)
2.Ugotować w łupinach ziemniaki,obrać i póki są ciepłe utłuc na jednolitą masę.
3.Drobno pokrajanego dorsza wymieszać z ziemniakami,dodając jajka,posiekaną nać pietruszki,sól i pieprz.
4.Formować krokiety i smażyć na oleju na ładny,złoty kolor.
	
		
			
		
		
	
			
			Przepis ten pochodzi z książki "Potrawy z różnych stron świata"M,Halbańskiego.
Krokiety są z kuchni portugalskiej.
 
	
		
			
		
		
	
*80 dkg ziemniaków
*50 dkg filetów z dorsza
*jajko
*2 żółtka
*sól
*pieprz
*nać pietruszki
*3 łyżki oleju do smażenia
1.Ugotować filety z dorsza w małej ilości wody(15 minut)
2.Ugotować w łupinach ziemniaki,obrać i póki są ciepłe utłuc na jednolitą masę.
3.Drobno pokrajanego dorsza wymieszać z ziemniakami,dodając jajka,posiekaną nać pietruszki,sól i pieprz.
4.Formować krokiety i smażyć na oleju na ładny,złoty kolor.
Załączniki
			
				Ostatnią edycję dokonał moderator: 
			
		
	
										
										
											
	
		
			
		
		
	
	
	
		
			
		
		
	
										
									
								 
				
		 
 
		 
			 
 
		