Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Krokiety z mięsem i kapustą*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Dorotaxx" data-source="post: 688869" data-attributes="member: 7658"><p><u>Ciasto na naleśniki:</u></p><p></p><p>Litr mleka</p><p>3 jajka</p><p>ok. 0,5 kg. mąki</p><p>łyżeczka soli</p><p>pół łyżeczki cukru </p><p></p><p></p><p>Wszystko dokładnie wymieszać ,jeśli ciasto jest za rzadkie nalezy dosypać mąki. usmażyć naleśniki.</p><p></p><p></p><p>Nadzienie:</p><p></p><p>0,5 kg. mięsa wołowego</p><p>pół kapusty średniej wielkości </p><p>1,5 łyżeczki wegety</p><p>maga do smaku</p><p></p><p>Mięso ugotować ( ja gotuje na nim zupe). </p><p>Do osolonej wody wsadzić kapuste, gdy woda zacznie wrzeć gotować 30 minut. Wyciągnąć kapuste z wody, przestudzić. Zmielić mięso i kapuste, doprawić do smaku. </p><p>Na środek nalesnika nakładać farsz, zwijać w krokieciki.Panierować w bułce tartej i smażyc na oleju.</p><p></p><p></p><p>Podawać z barszczykiem</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Dorotaxx, post: 688869, member: 7658"] [U]Ciasto na naleśniki:[/U] Litr mleka 3 jajka ok. 0,5 kg. mąki łyżeczka soli pół łyżeczki cukru Wszystko dokładnie wymieszać ,jeśli ciasto jest za rzadkie nalezy dosypać mąki. usmażyć naleśniki. Nadzienie: 0,5 kg. mięsa wołowego pół kapusty średniej wielkości 1,5 łyżeczki wegety maga do smaku Mięso ugotować ( ja gotuje na nim zupe). Do osolonej wody wsadzić kapuste, gdy woda zacznie wrzeć gotować 30 minut. Wyciągnąć kapuste z wody, przestudzić. Zmielić mięso i kapuste, doprawić do smaku. Na środek nalesnika nakładać farsz, zwijać w krokieciki.Panierować w bułce tartej i smażyc na oleju. Podawać z barszczykiem [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Krokiety z mięsem i kapustą*
Top
Bottom