Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Królewiec
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="BeataSz" data-source="post: 63267" data-attributes="member: 90"><p>Królewiec </p><p></p><p>Placki miodowe i biszkopt przekładane masą budyniową </p><p>składniki </p><p>Biszkopt z 3-4 jajek </p><p></p><p>Ciasto miodowe: </p><p>30 dkg mąki </p><p>15 dkg margaryny </p><p>10 dkg cukru pudru </p><p>1 jajko </p><p>2 łyżki miodu </p><p>1 łyżeczka sody </p><p></p><p>Krem: </p><p>1/2 l mleka </p><p>1 kostka masła </p><p>1/2 szkl. cukru </p><p>c. waniliowy </p><p>2 łyżki mąki ziemniaczanej </p><p>1,5 łyżki mąki pszennej </p><p></p><p>sposób przygotowania </p><p>Z podanych składników zagnieść ciasto( można schłodzić przed pieczeniem ). Upiec dwa placki na złoty kolor. </p><p>Z mleka, cukru i mąki ugotować budyń , przestudzić. Masło utrzeć, dodając po łyżce budyniu, na puch. Placki przekładać masą w następujący sposób: placek midowy, masa, biszkopt, masa, placek miodowy. Po wierzchu polać polewą czekoladową. </p><p></p><p>dodatkowe informacje </p><p>Ciasto musi trochę postać (np. przez noc)dopiero wtedy placki miodowe zmiękną i będzie dobre.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BeataSz, post: 63267, member: 90"] Królewiec Placki miodowe i biszkopt przekładane masą budyniową składniki Biszkopt z 3-4 jajek Ciasto miodowe: 30 dkg mąki 15 dkg margaryny 10 dkg cukru pudru 1 jajko 2 łyżki miodu 1 łyżeczka sody Krem: 1/2 l mleka 1 kostka masła 1/2 szkl. cukru c. waniliowy 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżki mąki pszennej sposób przygotowania Z podanych składników zagnieść ciasto( można schłodzić przed pieczeniem ). Upiec dwa placki na złoty kolor. Z mleka, cukru i mąki ugotować budyń , przestudzić. Masło utrzeć, dodając po łyżce budyniu, na puch. Placki przekładać masą w następujący sposób: placek midowy, masa, biszkopt, masa, placek miodowy. Po wierzchu polać polewą czekoladową. dodatkowe informacje Ciasto musi trochę postać (np. przez noc)dopiero wtedy placki miodowe zmiękną i będzie dobre. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Królewiec
Top
Bottom