Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Krolik duszony w winie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="A.S." data-source="post: 479644" data-attributes="member: 2980"><p>Skladniki:</p><p>mieso z krolika (1)</p><p>wino (lepiej czerwone)</p><p>kilka zabkow czosnku </p><p>przyprawy: sol, pieprz, papryka czerwona slodka</p><p>oliwa z oliwek</p><p>kawalek dobrej wedzonej kielbasy, lub innej wedliny</p><p></p><p>Wykorzystalam mieso z polowy krolika, tzn. czesc tylna. Mieso podzielilam, nasolilam, dodalam pieprz, sporo czerwonej papryki i zalalam szklanka wina. Nastepnego dnia wyjelam mieso, lekko osuszylam, zachowujac marynate. Podsmazylam na oliwie, dodajac pod koniec posiekany czosnek. Zalalam marynata i dusilam na malym ogniu okolo 45 minut, w miedzyczasie dodalam kielbase pokrojona w kostke, szczypte cukru. W miare duszenia mozna dodac wedlug gustu wiecej wina, przypraw, ewentualnie bardziej odparowac, w zaleznosci od tego jaki chcemy uzyskac sos.</p><p>Podalam z gotowanymi w mundurkach mlodymi ziemniakami (obranymi oczywiscie).</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="A.S., post: 479644, member: 2980"] Skladniki: mieso z krolika (1) wino (lepiej czerwone) kilka zabkow czosnku przyprawy: sol, pieprz, papryka czerwona slodka oliwa z oliwek kawalek dobrej wedzonej kielbasy, lub innej wedliny Wykorzystalam mieso z polowy krolika, tzn. czesc tylna. Mieso podzielilam, nasolilam, dodalam pieprz, sporo czerwonej papryki i zalalam szklanka wina. Nastepnego dnia wyjelam mieso, lekko osuszylam, zachowujac marynate. Podsmazylam na oliwie, dodajac pod koniec posiekany czosnek. Zalalam marynata i dusilam na malym ogniu okolo 45 minut, w miedzyczasie dodalam kielbase pokrojona w kostke, szczypte cukru. W miare duszenia mozna dodac wedlug gustu wiecej wina, przypraw, ewentualnie bardziej odparowac, w zaleznosci od tego jaki chcemy uzyskac sos. Podalam z gotowanymi w mundurkach mlodymi ziemniakami (obranymi oczywiscie). [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Krolik duszony w winie
Top
Bottom