Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Królik w oliwkach
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1358142" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Królik w oliwkach</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]77794[/ATTACH]</p><p></p><p>4 królicze udka</p><p>100 ml oliwy </p><p>150 g pokrojonego na plastry boczku</p><p>100 g szalotek</p><p>po 100 g czarnych i zielonych oliwek bez pestek</p><p>4 gałązki rozmarynu i kilka listków szałwii</p><p>150 g pieczarek</p><p>2 ząbki czosnku</p><p>400 ml wytrawnego wina</p><p>sól i pieprz</p><p></p><p>1.Plastry boczku smażymy na złoty kolor. Wyciągamy z patelni. Na patelnię wlewamy oliwę. Mocno podgrzewamy i smażymy z wszystkich stron udka królika. Po podsmażeniu solimy i pieprzymy.</p><p>2.Cebulkę obieramy i przekrawamy na połowę.</p><p>3.Królika i cały tłuszcz przelewamy do żaroodpornego naczynia. Dodajemy cebulę i wszystkie zioła oraz oliwki wraz z zalewą. Dodajemy także usmażony boczek. Wszystko zalewamy winem. Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w piekarniku przez 45 minut w temp 200 stopni. Odkrywamy folię, dodajemy pokrojone w bardzo dużą kostkę pieczarki. Delikatnie wszystko potrząsamy i wstawiamy naszego królika najwyżej jak można w naszym piekarniku na następne 15 minut.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1358142, member: 140"] [SIZE=14][B]Królik w oliwkach[/B][/SIZE] [ATTACH=full]77794[/ATTACH] 4 królicze udka 100 ml oliwy 150 g pokrojonego na plastry boczku 100 g szalotek po 100 g czarnych i zielonych oliwek bez pestek 4 gałązki rozmarynu i kilka listków szałwii 150 g pieczarek 2 ząbki czosnku 400 ml wytrawnego wina sól i pieprz 1.Plastry boczku smażymy na złoty kolor. Wyciągamy z patelni. Na patelnię wlewamy oliwę. Mocno podgrzewamy i smażymy z wszystkich stron udka królika. Po podsmażeniu solimy i pieprzymy. 2.Cebulkę obieramy i przekrawamy na połowę. 3.Królika i cały tłuszcz przelewamy do żaroodpornego naczynia. Dodajemy cebulę i wszystkie zioła oraz oliwki wraz z zalewą. Dodajemy także usmażony boczek. Wszystko zalewamy winem. Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w piekarniku przez 45 minut w temp 200 stopni. Odkrywamy folię, dodajemy pokrojone w bardzo dużą kostkę pieczarki. Delikatnie wszystko potrząsamy i wstawiamy naszego królika najwyżej jak można w naszym piekarniku na następne 15 minut. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Królik w oliwkach
Top
Bottom