Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Krówka na krakersach
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote=".agatka." data-source="post: 1046269" data-attributes="member: 12156"><p>Proporcje na ciasto o wymiarach ok. 25x25 cm</p><p></p><p>* 2 opakowania krakersów - każde po 180 g (moim zdaniem najlepsze<a href="http://www.lajkonik.pl/produkty,12,15.html" target="_blank"> Lajkonik</a>)</p><p></p><p><strong>Masa krówkowa</strong></p><p>* 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego</p><p>* 100 g masła</p><p></p><p>Mleko w puszce gotować ok. 2,5 godziny w garnku z wodą (lub 35-40 minut w szybkowarze i zostawić do powolnego stygnięcia).</p><p>Lekko przestudzone przełożyć do miski i utrzeć z masłem.</p><p></p><p><strong></strong></p><p><strong>Masa budyniowa</strong></p><p>* 375 ml mleka </p><p>* 100 g cukru</p><p>* 300 g śmietany 18% (tj. ok 1 1/3 szklanki)</p><p>* 6 płaskich łyżek mąki pszennej</p><p>* 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej</p><p>* 100 g masła</p><p></p><p>Mleko zagotować z cukrem.</p><p>Śmietanę wymieszać z obiema rodzajami mąki (najlepiej trzepaczką rózgą) i cały czas mieszając dolać ok. 20 łyżek gorącego mleka z cukrem.</p><p>Wlać do gorącego mleka i mieszając gotować 4-5 minut. Dodać masło i wymieszać.</p><p></p><p><strong></strong></p><p><strong>Na wierzch</strong></p><p>* posiekane i uprażone orzechy</p><p></p><p></p><p><strong>Wykonanie</strong></p><p>Krakersy podzielić na 4 części (powinno być po 20 sztuk). </p><p></p><p>Wykładać wg poniższej kolejności:</p><p></p><p>krakersy (4x5 sztuk)</p><p>1/2 masy krówkowej</p><p>krakersy</p><p>1/2 masy budyniowej (ciepłej)</p><p>krakersy</p><p>1/2 masy krówkowej</p><p>krakersy</p><p>1/2 masy budyniowej (ciepłej)</p><p></p><p></p><p>Wstawić do lodówki na co najmniej 10-12 godzin.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE=".agatka., post: 1046269, member: 12156"] Proporcje na ciasto o wymiarach ok. 25x25 cm * 2 opakowania krakersów - każde po 180 g (moim zdaniem najlepsze[URL="http://www.lajkonik.pl/produkty,12,15.html"] Lajkonik[/URL]) [B]Masa krówkowa[/B] * 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego * 100 g masła Mleko w puszce gotować ok. 2,5 godziny w garnku z wodą (lub 35-40 minut w szybkowarze i zostawić do powolnego stygnięcia). Lekko przestudzone przełożyć do miski i utrzeć z masłem. [B] Masa budyniowa[/B] * 375 ml mleka * 100 g cukru * 300 g śmietany 18% (tj. ok 1 1/3 szklanki) * 6 płaskich łyżek mąki pszennej * 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej * 100 g masła Mleko zagotować z cukrem. Śmietanę wymieszać z obiema rodzajami mąki (najlepiej trzepaczką rózgą) i cały czas mieszając dolać ok. 20 łyżek gorącego mleka z cukrem. Wlać do gorącego mleka i mieszając gotować 4-5 minut. Dodać masło i wymieszać. [B] Na wierzch[/B] * posiekane i uprażone orzechy [B]Wykonanie[/B] Krakersy podzielić na 4 części (powinno być po 20 sztuk). Wykładać wg poniższej kolejności: krakersy (4x5 sztuk) 1/2 masy krówkowej krakersy 1/2 masy budyniowej (ciepłej) krakersy 1/2 masy krówkowej krakersy 1/2 masy budyniowej (ciepłej) Wstawić do lodówki na co najmniej 10-12 godzin. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Krówka na krakersach
Top
Bottom