Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Krówki - kruche
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Ilona" data-source="post: 953382" data-attributes="member: 116"><p><a href="http://pyszniejest.blogspot.com/2010/01/pyszne-krowki.html" target="_blank">Inspiracja</a></p><p></p><p>675 g cukru </p><p>pół filiżanki mleka</p><p>Zagotować, cały czas mieszając. Do gotującego dodać pozostałe składniki:</p><p>200 g skondensowanego mleka słodzonego</p><p>łyżka golden syropu (dałam miód)</p><p>szczypta soli </p><p>125 g masła (dałam mniej)</p><p>od siebie dałam cukier waniliowy</p><p></p><p>Gotować razem na średnim ogniu. Po ok. 15 minutach zmniejszyć ogień i gotować jeszcze około 30 minut cały czas mieszając (nie patrzyłam dokładnie ile minut się gotowało ale wyraźnie widać jak masa ciemnieje i gęstnieje).</p><p>Gdy zgęstnieje zdjąć z ognia, przelać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Kroić jeszcze ciepłe - szybko tężeje.</p><p></p><p>Masa w garnku</p><p>[ATTACH=full]50456[/ATTACH]</p><p></p><p>Wylana i pokrojona</p><p>[ATTACH=full]50457[/ATTACH]</p><p></p><p>Gotowe krówki</p><p>[ATTACH=full]50458[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ilona, post: 953382, member: 116"] [URL="http://pyszniejest.blogspot.com/2010/01/pyszne-krowki.html"]Inspiracja[/URL] 675 g cukru pół filiżanki mleka Zagotować, cały czas mieszając. Do gotującego dodać pozostałe składniki: 200 g skondensowanego mleka słodzonego łyżka golden syropu (dałam miód) szczypta soli 125 g masła (dałam mniej) od siebie dałam cukier waniliowy Gotować razem na średnim ogniu. Po ok. 15 minutach zmniejszyć ogień i gotować jeszcze około 30 minut cały czas mieszając (nie patrzyłam dokładnie ile minut się gotowało ale wyraźnie widać jak masa ciemnieje i gęstnieje). Gdy zgęstnieje zdjąć z ognia, przelać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Kroić jeszcze ciepłe - szybko tężeje. Masa w garnku [ATTACH=full]50456[/ATTACH] Wylana i pokrojona [ATTACH=full]50457[/ATTACH] Gotowe krówki [ATTACH=full]50458[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Krówki - kruche
Top
Bottom