Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Krucha tarta z pieczarkami*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1231414" data-attributes="member: 2721"><p>[ATTACH=full]69747[/ATTACH]</p><p></p><p>ciasto:</p><p>170 g mąki pszennej tortowej</p><p>120 g masła (ok. 2/3 kostki)</p><p>1 jajko</p><p>1/2 łyżeczki proszku do pieczenia</p><p>1 łyżeczka soli</p><p></p><p>nadzienie:</p><p>250 g pieczarek</p><p>1 cebula</p><p>100 g sera feta</p><p>sól i czarny pieprz do smaku</p><p></p><p>sos:</p><p>3 jajka</p><p>3 łyżeczki mąki ziemniaczanej</p><p>150 ml śmietanki UHT 12%</p><p>1/2 łyżeczki soli - do smaku</p><p></p><p>Masło rozpuścić.</p><p>Rozbić jajko do miski. Po trochu dodawać rozpuszczone, przestudzone masło, ucierając. Dodać proszek do pieczenia i sól. Wsypać mąkę i wyrobić ciasto, aż przestanie się kleić do dłoni.</p><p></p><p>Ciastem wylepić formę do pieczenia. Na czas przygotowania nadzienia odstawić formę do lodówki.</p><p></p><p>Pieczarki umyć i pokroić w plastry. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Usmażyć pieczarki z cebulą, doprawiając do smaku solą i pieprzem.</p><p></p><p>Składniki sosu dokładnie wymieszać, posolić do smaku pamiętając, że ciasto i pieczarki są już lekko słone.</p><p></p><p>Pieczarki wyłożyć na ciasto. Rozłożyć kawałki pokrojonej w kostkę fety i zalać całość sosem.</p><p></p><p>Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. ok. 35-40 min, aż będzie lekko złote.</p><p></p><p></p><p>Piekłam w formie o średnicy 27 cm i wysokości 4 cm.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1231414, member: 2721"] [ATTACH=full]69747[/ATTACH] ciasto: 170 g mąki pszennej tortowej 120 g masła (ok. 2/3 kostki) 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli nadzienie: 250 g pieczarek 1 cebula 100 g sera feta sól i czarny pieprz do smaku sos: 3 jajka 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej 150 ml śmietanki UHT 12% 1/2 łyżeczki soli - do smaku Masło rozpuścić. Rozbić jajko do miski. Po trochu dodawać rozpuszczone, przestudzone masło, ucierając. Dodać proszek do pieczenia i sól. Wsypać mąkę i wyrobić ciasto, aż przestanie się kleić do dłoni. Ciastem wylepić formę do pieczenia. Na czas przygotowania nadzienia odstawić formę do lodówki. Pieczarki umyć i pokroić w plastry. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Usmażyć pieczarki z cebulą, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Składniki sosu dokładnie wymieszać, posolić do smaku pamiętając, że ciasto i pieczarki są już lekko słone. Pieczarki wyłożyć na ciasto. Rozłożyć kawałki pokrojonej w kostkę fety i zalać całość sosem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. ok. 35-40 min, aż będzie lekko złote. Piekłam w formie o średnicy 27 cm i wysokości 4 cm. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Krucha tarta z pieczarkami*
Top
Bottom