Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Kruche babeczki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Alambra" data-source="post: 864329" data-attributes="member: 15203"><p>[ATTACH=full]42440[/ATTACH]</p><p>Ciasto:</p><p>30 dag mąki</p><p>10 dag cukru pudru</p><p>200 g masła</p><p>1 żółtko</p><p></p><p>Śmietana kremówka lub masa bezowa. Te są akurat z bezą.</p><p></p><p>Owoce, które są pod ręką.</p><p></p><p>Zimne masło siekamy z maką i cukrem pudrem. Dodajemy żółtko. Zagniatamy. Do lodówki na 1h.</p><p>Rozwałkowujemy na grubość 5 mm. Nakładamy ciasto na formę do babeczek. Przejeżdżamy wałkiem-foremki napełnione.</p><p>Do piekarnika 185 stopni do uzyskania złotego koloru.</p><p></p><p>Wersja z bezą. Ubijamy 2 białka z 100 g cukru. Na sztywno. Wkładamy babeczki na ok. 5 min. do piekarnika. Wyjmujemy napełniamy bezą i wkladamy z powrotem do piekarnika, aż do zezłocenia się bezy.</p><p></p><p>Wersja z kremówką. Ubijamy najlepiej duża. Po ostygnięciu wypelnic babeczki. </p><p></p><p>Na wierzch układamy owoce.</p><p></p><p>Smacznego!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Alambra, post: 864329, member: 15203"] [ATTACH=full]42440[/ATTACH] Ciasto: 30 dag mąki 10 dag cukru pudru 200 g masła 1 żółtko Śmietana kremówka lub masa bezowa. Te są akurat z bezą. Owoce, które są pod ręką. Zimne masło siekamy z maką i cukrem pudrem. Dodajemy żółtko. Zagniatamy. Do lodówki na 1h. Rozwałkowujemy na grubość 5 mm. Nakładamy ciasto na formę do babeczek. Przejeżdżamy wałkiem-foremki napełnione. Do piekarnika 185 stopni do uzyskania złotego koloru. Wersja z bezą. Ubijamy 2 białka z 100 g cukru. Na sztywno. Wkładamy babeczki na ok. 5 min. do piekarnika. Wyjmujemy napełniamy bezą i wkladamy z powrotem do piekarnika, aż do zezłocenia się bezy. Wersja z kremówką. Ubijamy najlepiej duża. Po ostygnięciu wypelnic babeczki. Na wierzch układamy owoce. Smacznego! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Kruche babeczki
Top
Bottom