ilosc: kwadratowa blaszka 22 x 22cm
1 i 1/4 szkl maki
1/3 szkl cukru pudru
125g masla
2 jajka
1/2 lyzeczki proszku do pieczenia
2 kiwi
skorka otarta z malej limonki
sok z polowy malej limonki
Z maki, 1/4 szl cukru (reszte cukru zachowac do polewy) i masla zagniesc szybko kruche ciasto. Wyjda takie okruszyny, ktorymi wylepiamy blaszke. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 min.
W tym czasie ubijamy jajka z reszta cukru pudru, proszkiem do pieczenia, skorka i sokiem z limonki. Dodajemy zmiksowane na puree kiwi. Jeszcze chwile ubijamy. Polewamy gorace ciasto i jeszcze raz wstawiamy do piekarnika tym razem na 25 min. Kroimy na prostokaty lub kwadraty. Kto lubi posypuje na wierzchu cukrem pudrem, ale moim zdaniem nie ma takiej potrzeby.

1 i 1/4 szkl maki
1/3 szkl cukru pudru
125g masla
2 jajka
1/2 lyzeczki proszku do pieczenia
2 kiwi
skorka otarta z malej limonki
sok z polowy malej limonki
Z maki, 1/4 szl cukru (reszte cukru zachowac do polewy) i masla zagniesc szybko kruche ciasto. Wyjda takie okruszyny, ktorymi wylepiamy blaszke. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 min.
W tym czasie ubijamy jajka z reszta cukru pudru, proszkiem do pieczenia, skorka i sokiem z limonki. Dodajemy zmiksowane na puree kiwi. Jeszcze chwile ubijamy. Polewamy gorace ciasto i jeszcze raz wstawiamy do piekarnika tym razem na 25 min. Kroimy na prostokaty lub kwadraty. Kto lubi posypuje na wierzchu cukrem pudrem, ale moim zdaniem nie ma takiej potrzeby.