Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Kruche ciasteczka walentynkowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="hazo" data-source="post: 674531" data-attributes="member: 956"><p><strong><span style="font-size: 26px">Ciasteczka walentynkowe</span></strong></p><p>przepis i zdjęcie Bajaderki ze strony: <a href="http://www.mniammniam.pl/forum/topic.php?t=2939&off=8400" target="_blank">http://www.mniammniam.pl/forum/topic.php?t=2939&off=8400</a></p><p></p><p>[ATTACH=full]23299[/ATTACH]</p><p></p><p><em><span style="color: #008000">340g miekkiego masla</span></em></p><p><em><span style="color: #008000">1 szklanka cukru</span></em></p><p><em><span style="color: #008000">szczypta soli</span></em></p><p><em><span style="color: #008000">6 zoltek</span></em></p><p><em><span style="color: #008000">2 lyzeczki ekstraktu z wanilii</span></em></p><p><em><span style="color: #008000">4 szklanki maki</span></em></p><p><em><span style="color: #008000"></span></em></p><p><em><span style="color: #008000">Maslo rozetrzec z cukrem na gladka i puszysta mase, dodawac zoltka po jednym ciagle ucierajac, dodac wanilie, rozetrzec. Dodac make i sol i wymieszac tylko do momentu az wszystkie skladniki sie polacza. </span></em></p><p><em><span style="color: #008000">Podzelic na pol, kazda polowe uksztaltowac w kszalt placka, zawinac w folie i schlodzic w lodowce conajmnije 2 godziny, albo przez cala noc.</span></em></p><p><em><span style="color: #008000">Rozgrzac piekarnik do 190&ordm;C, wyjac ciasto z lodowki na 10 minut przed walkowaniem, zeby troche zmieklo. Walkowac na grubosc okolo 1/2 cm, wycinac ciasteczka. Ukladac na plaskiej, nieposmarowanej blasze i piec okolo 14-16 minut tylko z dolnym grzaniem, az brzegi zaczna sie rumienic. </span></em></p><p><em><span style="color: #008000"></span></em></p><p><em><span style="color: #008000">Ja je pieke tak jak kazde kruche zreszta, tylko do zrumienienia brzegow Po wyjeciu z piekarnika zostawiam na blasze moze ze 2 minutki i one jeszcze sie przez ten czas troche dopiekaja I dopiero wtedy przekladam na siateczke od wystudzenia...</span></em></p><p></p><p>-----------------------------</p><p>P.S. Moja uwaga: nie mam możliwości włączenia samego dolnego grzania i piekłam góra/dół, ale blachę wkładałam na sam dół piekarnika.</p><p>To moje:</p><p>[ATTACH=full]47594[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hazo, post: 674531, member: 956"] [B][SIZE=12]Ciasteczka walentynkowe[/SIZE][/B] przepis i zdjęcie Bajaderki ze strony: [URL="http://www.mniammniam.pl/forum/topic.php?t=2939&off=8400"]http://www.mniammniam.pl/forum/topic.php?t=2939&off=8400[/URL] [ATTACH=full]23299[/ATTACH] [I][COLOR=#008000]340g miekkiego masla 1 szklanka cukru szczypta soli 6 zoltek 2 lyzeczki ekstraktu z wanilii 4 szklanki maki Maslo rozetrzec z cukrem na gladka i puszysta mase, dodawac zoltka po jednym ciagle ucierajac, dodac wanilie, rozetrzec. Dodac make i sol i wymieszac tylko do momentu az wszystkie skladniki sie polacza. Podzelic na pol, kazda polowe uksztaltowac w kszalt placka, zawinac w folie i schlodzic w lodowce conajmnije 2 godziny, albo przez cala noc. Rozgrzac piekarnik do 190ºC, wyjac ciasto z lodowki na 10 minut przed walkowaniem, zeby troche zmieklo. Walkowac na grubosc okolo 1/2 cm, wycinac ciasteczka. Ukladac na plaskiej, nieposmarowanej blasze i piec okolo 14-16 minut tylko z dolnym grzaniem, az brzegi zaczna sie rumienic. Ja je pieke tak jak kazde kruche zreszta, tylko do zrumienienia brzegow Po wyjeciu z piekarnika zostawiam na blasze moze ze 2 minutki i one jeszcze sie przez ten czas troche dopiekaja I dopiero wtedy przekladam na siateczke od wystudzenia...[/COLOR][/I] ----------------------------- P.S. Moja uwaga: nie mam możliwości włączenia samego dolnego grzania i piekłam góra/dół, ale blachę wkładałam na sam dół piekarnika. To moje: [ATTACH=full]47594[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Kruche ciasteczka walentynkowe
Bottom