Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Kruche ciasteczka z czekoladowym twarożkiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sylwia18" data-source="post: 207939" data-attributes="member: 778"><p><strong>Kruche ciasteczka</strong></p><p></p><p>50 dag mąki pszennej ( w tym 1/3 objętości powinna stanowić mąka krupczatka)</p><p>20 dag drobnych wiórków kokosowych</p><p>1/2 opakowania budyniu waniliowego lub kisielu brzoskwiniowego</p><p>25 dag cukru pudru</p><p>50 dag masła</p><p>1 podwójny cukier waniliowy </p><p>2 łyżeczki proszku do pieczenia</p><p>szczypta soli</p><p>4-6 łyżek zimnej wody</p><p></p><p>Wszystkie składniki łączymy ze sobą i dokładnie wyrabaimy na jednolita masę. Następnie wstawiamy na ok. 1 godzinkę do lodówki. Po wyjęciu formujemy dowolnie wałeczki lub plasterki. Mozemy obtoczyć w grubszych wiórkach kokosowych. Pieczemy w temp. 180 stopni przez 13-15 minut na złoty kolor. Idealnie pasują do kowy, wyśmienite z czekoladowym twarożkiem.</p><p></p><p><strong>Czekoladowy twarożek</strong></p><p></p><p>1 puszka mleka skondensowanego słodzonego kakaowego</p><p>50 dag twarogu trzykrotnie mielonego</p><p>1 łyżka wody różanej</p><p></p><p>Mleko gotujemy w puszce przez około 3 godziny. Po przestygnięciu mieszamy z twarogiem połączonym z wodą.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sylwia18, post: 207939, member: 778"] [B]Kruche ciasteczka[/B] 50 dag mąki pszennej ( w tym 1/3 objętości powinna stanowić mąka krupczatka) 20 dag drobnych wiórków kokosowych 1/2 opakowania budyniu waniliowego lub kisielu brzoskwiniowego 25 dag cukru pudru 50 dag masła 1 podwójny cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 4-6 łyżek zimnej wody Wszystkie składniki łączymy ze sobą i dokładnie wyrabaimy na jednolita masę. Następnie wstawiamy na ok. 1 godzinkę do lodówki. Po wyjęciu formujemy dowolnie wałeczki lub plasterki. Mozemy obtoczyć w grubszych wiórkach kokosowych. Pieczemy w temp. 180 stopni przez 13-15 minut na złoty kolor. Idealnie pasują do kowy, wyśmienite z czekoladowym twarożkiem. [B]Czekoladowy twarożek[/B] 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego kakaowego 50 dag twarogu trzykrotnie mielonego 1 łyżka wody różanej Mleko gotujemy w puszce przez około 3 godziny. Po przestygnięciu mieszamy z twarogiem połączonym z wodą. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Kruche ciasteczka z czekoladowym twarożkiem
Top
Bottom