Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Kruche ciasto do tart słonych i słodkich (Elle)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Graz" data-source="post: 75072" data-attributes="member: 214"><p>Kruche ciasto </p><p></p><p>25 dkg mąki (półtorej szkalnki)</p><p>12,5 dkg masła (ok. pół kostki)</p><p>3 kostki cukru</p><p>szczypta soli</p><p>4 łyżki wody</p><p></p><p>Roztopić 4 łyzki wody, masło, cukier i sól. Gdy wystygnie wsypac mąkę i mieszac az kulka odlepi się od ścian garnka. (Ja robiłam mikserem i tez ok)</p><p>Wykorzystać od razu - włozyc do formy.</p><p>Komentarz: Fantastyczne ciasto do tart słodkich i słonych. Należy pamietać o zasadzie: połowa tłuszczu w stosunku do mąki (30 dkg mąki - 15 masła)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Graz, post: 75072, member: 214"] Kruche ciasto 25 dkg mąki (półtorej szkalnki) 12,5 dkg masła (ok. pół kostki) 3 kostki cukru szczypta soli 4 łyżki wody Roztopić 4 łyzki wody, masło, cukier i sól. Gdy wystygnie wsypac mąkę i mieszac az kulka odlepi się od ścian garnka. (Ja robiłam mikserem i tez ok) Wykorzystać od razu - włozyc do formy. Komentarz: Fantastyczne ciasto do tart słodkich i słonych. Należy pamietać o zasadzie: połowa tłuszczu w stosunku do mąki (30 dkg mąki - 15 masła) [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Kruche ciasto do tart słonych i słodkich (Elle)
Top
Bottom