Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Kruche z owocami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Dorotaxx" data-source="post: 688340" data-attributes="member: 7658"><p><strong>0,5 kg mąki </strong></p><p><strong>szklanka cukru</strong></p><p><strong>1 kostka margaryny</strong></p><p><strong>2 jaja (całe)</strong></p><p><strong>3 łyżki śmietany</strong></p><p><strong>łyżka octu</strong></p><p><strong>łyżka oleju</strong></p><p><strong>łyżeczka Pr. do piecz.</strong></p><p><strong>cukier waniliowy</strong></p><p><strong>2 kg. jabłek</strong></p><p><strong>cynamon</strong></p><p><strong>bułka tarta</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Wymieszać składniki ,zarobić ciasto . Podzielić na 2 części z czego 1 musi być większa. Większą część wyłożyć na blachę obkleić boki blachy ciastem, </strong></p><p><strong>Dodać starte na terce jabłka lub inne owoce (np. śliwy) ,posypać lekko bułką tartą i cynamonem,przykryć 2 ciastem.</strong></p><p><strong>Piec w temp. 180 st. az ciasto będzie miało złoty kolor (około godzinki). Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.</strong></p><p></p><p></p><p>[ATTACH=full]24428[/ATTACH]</p><p></p><p><strong>Przepis jest na blache o wymiarach 20 cm. szerokości i 35 długości (mierząc dno formy)</strong></p><p>Przepraszam za jakość zdjęcia ale było robione kamerą internetową.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Dorotaxx, post: 688340, member: 7658"] [B]0,5 kg mąki szklanka cukru 1 kostka margaryny 2 jaja (całe) 3 łyżki śmietany łyżka octu łyżka oleju łyżeczka Pr. do piecz. cukier waniliowy 2 kg. jabłek cynamon bułka tarta Wymieszać składniki ,zarobić ciasto . Podzielić na 2 części z czego 1 musi być większa. Większą część wyłożyć na blachę obkleić boki blachy ciastem, Dodać starte na terce jabłka lub inne owoce (np. śliwy) ,posypać lekko bułką tartą i cynamonem,przykryć 2 ciastem. Piec w temp. 180 st. az ciasto będzie miało złoty kolor (około godzinki). Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.[/B] [ATTACH=full]24428[/ATTACH] [B]Przepis jest na blache o wymiarach 20 cm. szerokości i 35 długości (mierząc dno formy)[/B] Przepraszam za jakość zdjęcia ale było robione kamerą internetową. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Kruche z owocami
Top
Bottom