Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Kruche ze śliwkami i czekoladowym ganache
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="isinka" data-source="post: 371978" data-attributes="member: 2285"><p>Ciasto kruche:</p><p>175gr mąki</p><p>40gr cukru pudru</p><p>2 żółtka</p><p>75gr masła</p><p>2-3 łyżki zimnej wody</p><p></p><p>ok 30 śliwek</p><p>200gr cukru</p><p>łyżka miodu</p><p></p><p>Czekoladowy ganache:</p><p>500ml śmietany 30%</p><p>250gr czekolady deserowej</p><p></p><p>Czekoladowy ganache:</p><p>Śmietanę pogrzać i rozpuścić w niej czekoladę, podgrzewać, aż masa zgęśtnieje. Włożyć na noc do lodówki.</p><p></p><p>Ciasto kruche zagnieść i włożyć na noc do lodówki. Na drugi dzień wyjąć, rozwałkować, wyłożyć nim formę, ponakłówać widelcem i piec w 180stopniach ok25-30 minut.</p><p>W czasie gdy ciasto się piecze, pokroić śliwki na drobne kawałki. Na patelni rozpuścić cukier, dodać miód, a następnie śliwki. Chwilkę duscić na małym ogniu.</p><p>Wyjąć ciasto z piekarnika wyłożyć na na nim ciepłe śliwki, na tym położyć krem czekoladowy wyjęty z lodówki.</p><p>Piec dalej w 180stopniach ok 20 minut.</p><p>Ciacho jest w smaku słodkie, a przy tym lekko kwaskowate. Pycha!!![ATTACH=full]1215[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="isinka, post: 371978, member: 2285"] Ciasto kruche: 175gr mąki 40gr cukru pudru 2 żółtka 75gr masła 2-3 łyżki zimnej wody ok 30 śliwek 200gr cukru łyżka miodu Czekoladowy ganache: 500ml śmietany 30% 250gr czekolady deserowej Czekoladowy ganache: Śmietanę pogrzać i rozpuścić w niej czekoladę, podgrzewać, aż masa zgęśtnieje. Włożyć na noc do lodówki. Ciasto kruche zagnieść i włożyć na noc do lodówki. Na drugi dzień wyjąć, rozwałkować, wyłożyć nim formę, ponakłówać widelcem i piec w 180stopniach ok25-30 minut. W czasie gdy ciasto się piecze, pokroić śliwki na drobne kawałki. Na patelni rozpuścić cukier, dodać miód, a następnie śliwki. Chwilkę duscić na małym ogniu. Wyjąć ciasto z piekarnika wyłożyć na na nim ciepłe śliwki, na tym położyć krem czekoladowy wyjęty z lodówki. Piec dalej w 180stopniach ok 20 minut. Ciacho jest w smaku słodkie, a przy tym lekko kwaskowate. Pycha!!![ATTACH=full]1215[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Kruche ze śliwkami i czekoladowym ganache
Top
Bottom