Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Krupnik korzenny*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="samanta" data-source="post: 617117" data-attributes="member: 5092"><p>Jest tak cholernie zimno że zaczynamy od rozgrzewki: Krupnik korzenny</p><p>1 l spirytusu</p><p>1/2 l miodu</p><p>1/2 l wody</p><p>szczypta gałki muszkatołowej</p><p>kawałek cynamonu</p><p>5 goździków</p><p>5 ziaren pieprzu</p><p>1/2 laski wanilii</p><p>trochę skórki pomarańczowej</p><p>Miód przyrumienić w rondlu razem z korzeniami, oprócz skórki pomarańczowej, wlać do miodu wodę, zagotować, odstawić z ognia. </p><p>Wlać do miodu spirytus, nie gotować!!!</p><p>Wlać do dużej karafki, włożyć skórkę pomarańczową, zamknąć szczelnie, przechowywać do dnia następnego, zlać ostrożnie czysty krupnik do butelki, osad przesączyć przez bibułę. </p><p>Podaje się krupnik grzany lub zimny</p><p>A jutro może miodówka żołądkowa? Bo teraz straciłam dostęp do komputra.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="samanta, post: 617117, member: 5092"] Jest tak cholernie zimno że zaczynamy od rozgrzewki: Krupnik korzenny 1 l spirytusu 1/2 l miodu 1/2 l wody szczypta gałki muszkatołowej kawałek cynamonu 5 goździków 5 ziaren pieprzu 1/2 laski wanilii trochę skórki pomarańczowej Miód przyrumienić w rondlu razem z korzeniami, oprócz skórki pomarańczowej, wlać do miodu wodę, zagotować, odstawić z ognia. Wlać do miodu spirytus, nie gotować!!! Wlać do dużej karafki, włożyć skórkę pomarańczową, zamknąć szczelnie, przechowywać do dnia następnego, zlać ostrożnie czysty krupnik do butelki, osad przesączyć przez bibułę. Podaje się krupnik grzany lub zimny A jutro może miodówka żołądkowa? Bo teraz straciłam dostęp do komputra. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Krupnik korzenny*
Top
Bottom